Tepsis tarja savanyú káposztával

Aki szereti az egyszerű, tepsis ételeket, annak kitűnő választás lesz a tepsis tarja savanyú káposztával. Nem nehéz elkészíteni, laktató, és számtalan finom ízt képes egyetlen tepsiben összesűríteni, majd a tányérra varázsolni!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ebben a receptben nem fukarkodunk az ízekkel: a savanyú káposzta és a tarja mellé füstölt kolbászt és bacon szalonnát is teszünk a tepsibe.

A receptnek számtalan változata létezik, többet kipróbáltunk, végül nekünk ez vált be:

Tepsis tarja recept savanyú káposztával

Az egyébként is egyszerű receptet képekkel illusztráltuk, így tényleg pofon egyszerűen el tudod majd készíteni az ételt. Sőt, le is videóztam, ahogy készül az étel. A videót a recept alján találod.

Hozzávalók

  • 5 szelet bacon szalonna,
  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 60 dkg sertéstarja,
  • 1 db közepes méretű lilahagyma,
  • 30 dkg füstölt kolbász,
  • 4 db babérlevél,
  • 2,5 dl száraz fehér bor,
  • só, bors.

Tepsis tarja elkészítése lépésről lépésre

Én tepsi helyett egy 17 cm × 27 cm méretű tűzálló tálat használtam ehhez a recepthez. (Könnyebb mosogatni, mint a tepsit).

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, mosd meg a húst és kb 0,8 cm-es vastagságúra szeleteld fel, pucold meg és nagyjából szeleteld fel a lilahagymát.
  2. A tűzálló tál alját takard be az 5 szelet bacon szalonnával.

    Süsd üvegesre a bacon szalonnát
    Süsd üvegesre a bacon szalonnát
  3. A bacont előmelegített sütőben süsd üvegesre.
  4. A tűzálló tálat vedd ki, a tarja szeleteket rakd egyenletesen szétoszlatva a baconre.

    A szeletelt tarja jön a szalonnára
    A szeletelt tarja jön a szalonnára
  5. Fűszerezd, azaz sózd és borsozd meg.

    Ha fűszerezted a húst, jöhet a kolbász és a lilahagyma
    Ha fűszerezted a húst, jöhet a kolbász és a lilahagyma…
  6. Rakd következő rétegként a felkarikázott kolbászt, a szeletelt lilahagymát és a babérlevelet, majd vastagon borítsd be a savanyú káposztával.

    Az egész tetejére savanyú káposztát teríts
    Az egész tetejére savanyú káposztát teríts
  7. Most jön a tepsis tarja savanyú káposztával recept pikáns része: önts az ételre 2,5 dl finom, száraz fehérbort.
  8. Borítsd be a tálat alufóliával tedd az ételt a meleg sütőbe, és 180 fokon, légkeveréses állásban 90 percig süsd a fólia alatt.

    Fólia nélkül is süsd az egytálételt
    Fólia nélkül is süsd!
  9. Vedd ki a sütőből a tálat, vedd le a fóliát és tedd vissza a sütőbe. 15 perc alatt süsd készre!

Készre sült a tepsis tarja savanyú káposztával

A savanyú káposztás tepsis sült tarja tálalása

A tepsis tarja savanyú káposztával kiváló egytálétel: a hús és a többi finomság együtt sülnek az edényben, így készül az önmagában is felszolgálható, teljes értékű fogás.

Mint a legtöbb sült húsnak, a tepsi tarjának is jót tesz, ha a sütőből kivéve nagyjából negyed órán át pihenteted, csak utána tálalod. Ha kihűlt, a hűtőben néhány napig eláll, és újramelegítve is nagyon finom.

Az ételhez nem készítünk külön köretet, nem kell semmivel sem bajlódni, ami megbonyolítaná, vagy időben elnyújtaná a tepsis tarja elkészítését.

A tálaláshoz kizárólag tejfölre és friss, fehér kenyérre van szükség. Ízlés szerint – díszítésként – friss zöldség zölddel megszórhatod.

Tepsis tarja savanyú káposztával – recept videó

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mielőtt nekiállnál az étel elkészítésének, hadd szóljak egy másik isteni receptünkről, amiben szintén a sertés hús és a savanyú káposzta a főszereplő: Székelygulyás. Nézd meg a receptet a linkre kattintva!

Összefoglalás

Tepsis tarja recept savanyú káposztával

Aki szereti a savanyú káposztás, sertés húsos ételeket, annak ez a recept kihagyhatatlan! Próbáld ki és meglátod, milyen egyszerűen elkészíthető.

Típus: Főétel, egytálétel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT1H45M

Összes idő: PT2H05M

Hozzávalók:

  • savanyú káposzta
  • fehérbor
  • bacon szalonna
  • sertéstarja
  • lilahagyma
  • bors
  • füstölt kolbász
  • babérlevél

Recept útmutatások: Igazi ízbomba készül füstöltkolbászból, sertéstarjából és hagymából, ha elkészíted a savanyú káposztás, tepsis tarját. A végén ne felejtsd el a bort!

Szerkesztő Értékelése:
4.85

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

öt × 3 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház