5 érv a koffeinmentes kávé mellett

A kávézás sokak életében rituálé: a nap meghatározott óráiban, szinte „kötelező” jelleggel kávézunk. Szokássá válik, ami legtöbbször összefügg a munkában tartott szünettel, a reggeli ébredéssel, némi társas tevékenységgel. Csakhogy nem mindenki egyformán reagál a koffeinre, ezért vannak, akik már nem nagyon tudnak például a délutáni órákban kávézni – feltéve, ha aludni is szeretnének utána éjjel.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A koffeinmentes kávé viszont megoldás lehet azok számára, akikre erősebb hatással van a koffein. Igaz, ezekben is van minimális mennyiség, hiszen a koffein magában a kávébabban van jelen, ezt pedig utólagos eljárásokkal tudják kivonni. Ez azonban annyira minimális mennyiség, hogy semmit nem érzékelünk belőle.

Miért is jó a „light” kávé?

  • Mert bármikor ihatod. Nem kell számolgatnod, hogy hány órád van még lefekvésig, és fogsz-e tudni aludni, ha most megiszol egy kávét. Nyugodtan fogyaszthatod, mert nincs benne koffein, ami felpörgessen, így nem lesz problémád az elalvással.
  • Ugyanazt az ízélményt adja. Bár a koffein hívei gyakran állítják, hogy a mentes kávé „nem olyan”, ez nem igaz. A legjobb kávé koffeinmentesen is ugyanolyan ízletes, mint a hagyományos verzió, ezért ugyanúgy évezheted a finom aromákat.
  • Nincs koffeinfüggőség. Bár a koffein mértékkel fogyasztva szuper dolog, sajnos tény, hogy függőséget is okozhat. Ha mentes kávét iszol, akkor ez a probléma nem áll fenn, hiszen nincs benne az, amitől kialakulna a túlzott ragaszkodás.
  • A serkentő hatáson kívül minden előnye megvan, ami a hagyományos kávénak. A kávénak ugyanis számos pozitívuma is van, például antioxidáns hatású, csökkenti a májkárosodás kockázatát. Koffeinmentes kávéval szintén elérheted ezeket.
  • Kialakulhat pszichésen a serkentő hatás. Bár a kávéban a koffein az, ami megszabadít a fáradtságtól, pszichésen a koffeinmentes kávénál is tapasztalható ez a hatás – vagyis egyszerűen a tudat miatt, hogy kávézunk, élénkebbek leszünk. Ez persze nem működik mindenkinél, de egy próbát mindenképpen megér!

A koffeinmentes kávéra tehát nagy hiba úgy gondolni, mint egy kevésbé jó verziójára a kávénak. Pont ellenkezőleg: mivel nincs benne koffein, bármikor, nagyobb mennyiségben is élvezhetjük.

A fotó forrása: ShotPrime Studio / Shutterstock.com


Ha tetszett az írásom a koffein mentes kávéról, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon! Hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

9 + három =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház