A felhasznált hozzávalóktól inkább lágy tojáskrém lesz a végeredmény, mint krémes. Ha krémesebben szereted, használj több vajat, vagy más lágyító hozzávalóból kevesebbet, mint amit a recept ír.
A krémhez nem kell sem darálni, sem reszelni a főtt tojásokat, elég csak egy villával összetörni őket. Hidd el, finomabb lesz, ha nagyobb tojásfehérje darabkák is maradnak benne.
Ez a szendvicskrém nem túl szép, de hidd el, hogy nagyon finom. Próbáld ki és meglátod.
Tojáskrém recept
Ha húsvétkor marad meg főtt tojás (mindig marad) vagy ezt a tojáskrémet készítem belőle, vagy a szendvicskrém olajos halból recepthez használom fel.
Hozzávalók
- 4 db főtt tojás,
- 1 evőkanál tejföl,
- 1 evőkanál majonéz,
- 1 teáskanál mustár,
- 10 dkg vaj,
- 1 kis fej lila hagyma,
- só ízlés szerint,
- bors ízlés szerint.
A tojáskrém elkészítése
- A tojásokat főzd meg, majd nagyjából szeleteld fel, végül egy villa segítségével törd össze.
- Az összetört tojásokat keverd alaposan össze a szoba hőmérsékletű vajjal.
- Add hozzá a tojáskrémhez a tejfölt, a majonézt, a mustárt.
- A lila hagymát vágd fel apróra és add a lágy tojáskrémhez.
- Keverd alaposan össze és sóval, borssal ízesítsd.
- Azonnal kínálhatod, de jobban teszed, ha tálalás előtt egy-két órára a hűtőszekrénybe teszed.
- Pirított kenyérrel az igazi!
Készen is vagy, jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is.