Kolozsvári rostélyos

A kolozsvári rostélyos annyira finom étel, hogy akár karácsonykor is felkerülhet az ünnepi asztalra. A rostélyos egyébként fiatal marha magas hátszínéből készült finom, puha sült. Ha megfelelően kezeljük, akkor lesz csak igazán omlós.

Karácsonyi ajándékötletek: mit vegyél egy férfinak?

A recept alatt elárulok egy trükköt, ami alapján elkészíthető a tökéletesen omlós rostélyos!

Kolozsvári rostélyos hozzávalók

  • 60 dkg marha hátszín,
  • 12 dkg füstölt kolbász,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • fél csokor kapor,
  • 3 evőkanál olaj,
  • köménymag,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,

Kolozsvári rostélyos recept

  1. A kiveregetett rostélyos szeleteket sóval, borssal fűszerezzük, kevés forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, és egy lábosba szedjük.
  2. A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot és felforraljuk.
  4. Ráöntjük a rostélyosra, majd félig puhára pároljuk.
  5. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és káposztát.
  6. Szükség szerint kevés vizet és a tejfölt ráöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Tálaláskor apróra vágott kaporral megszórjuk.

Ettől lesz tökéletes a kolozsvári rostélyos

Ha omlósra szeretnénk a rostélyosunkat, akkor a szeleteket kicsit kiklopfoljuk, borssal meghintjük, olívaolaj és kevés mustár keverékével vékonyan megkenjük, majd egymásra halmozva, fóliával letakarva legalább egy-két éjszakára hűtőbe tesszük.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

kettő × 4 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház