Káposztás sertéscsülök

A káposztás sertéscsülök elősütött hússal és savanyú káposztával készül. A szaftos őszi ételt tálalás előtt még feldobjuk egy kis tejföllel…

A savanyú káposzta és a csülök külön-külön is a kedvencem. Előbbit magában, még zsíros kenyérhez is szívesen fogyasztom, utóbbit főzve, füstölve ecetes tormával és friss fehér kenyérrel kedvelem igazán.

Csülök csontozva
Csülök, Sertéscsülök csontozva - egy finom káposztás sertéscsülök?

Káposztás sertéscsülök receptje

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscsülök
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 – 3 evőkanál olaj
  • fél csokor kapor
  • pirospaprika
  • köménymag
  • só.

Elkészítése

  1. A kicsontozott csülökhúst nagyobb darabokra vágjuk és forró olajban pirosra sütjük, végül az olajból kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával és köménymaggal.
  3. Várakozás nélkül ráöntünk 2 dl vizet és 4 – 5 percig forraljuk.
  4. Beletesszük az elősütött csülökhúst, és megsózzuk.
  5. Fedővel letakarva addig pároljuk, míg a hús félig megpuhul.
  6. Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát és takaréklángon az egészet puhára pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott kaprot és 2-3 perc forralás után tálalhatjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 18 =

Scroll to top