Káposztás sertéscsülök

A káposztás sertéscsülök elősütött hússal és savanyú káposztával készül. A szaftos őszi ételt tálalás előtt még feldobjuk egy kis tejföllel…


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A savanyú káposzta és a csülök külön-külön is a kedvencem. Előbbit magában, még zsíros kenyérhez is szívesen fogyasztom, utóbbit főzve, füstölve ecetes tormával és friss fehér kenyérrel kedvelem igazán.

Csülök csontozva
Csülök, Sertéscsülök csontozva - egy finom káposztás sertéscsülök?

Káposztás sertéscsülök receptje

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscsülök
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 – 3 evőkanál olaj
  • fél csokor kapor
  • pirospaprika
  • köménymag
  • só.

Elkészítése

  1. A kicsontozott csülökhúst nagyobb darabokra vágjuk és forró olajban pirosra sütjük, végül az olajból kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával és köménymaggal.
  3. Várakozás nélkül ráöntünk 2 dl vizet és 4 – 5 percig forraljuk.
  4. Beletesszük az elősütött csülökhúst, és megsózzuk.
  5. Fedővel letakarva addig pároljuk, míg a hús félig megpuhul.
  6. Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát és takaréklángon az egészet puhára pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott kaprot és 2-3 perc forralás után tálalhatjuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

3 × három =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház