A káposztás sertéscsülök elősütött hússal és savanyú káposztával készül. A szaftos őszi ételt tálalás előtt még feldobjuk egy kis tejföllel…
A savanyú káposzta és a csülök külön-külön is a kedvencem. Előbbit magában, még zsíros kenyérhez is szívesen fogyasztom, utóbbit főzve, füstölve ecetes tormával és friss fehér kenyérrel kedvelem igazán.
Csülök csontozva
Káposztás sertéscsülök receptje
Hozzávalók
- 1 kg sertéscsülök
- 80 dkg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 – 3 evőkanál olaj
- fél csokor kapor
- pirospaprika
- köménymag
- só.
Elkészítése
- A kicsontozott csülökhúst nagyobb darabokra vágjuk és forró olajban pirosra sütjük, végül az olajból kiszedjük.
- A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával és köménymaggal.
- Várakozás nélkül ráöntünk 2 dl vizet és 4 – 5 percig forraljuk.
- Beletesszük az elősütött csülökhúst, és megsózzuk.
- Fedővel letakarva addig pároljuk, míg a hús félig megpuhul.
- Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát és takaréklángon az egészet puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott kaprot és 2-3 perc forralás után tálalhatjuk.