Paprikás vastag kolbász

A disznóvágásra a gazdának mindig van egy jó kolbász receptje. De ha még sincs kéznél, elmondjuk mi hogy készítjük a paprikás vastagkolbászt.
Vastag kolbász

Paprikás vastag kolbász

Hozzávalók

  • 2 kg sertéslapocka,
  • 60 dkg gőz nélküli nyers szalonna,
  • 8 dkg édes paprika,
  • 4 dkg erős paprika,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • köménymag,
  • só,
  • vastagbél.

A vastag kolbász elkészítése

  1. A húst apró lyukú, a szalonnát nagyobb lyukú tárcsán ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, jól összedolgozzuk, és vastag bélbe töltjük.
  3. Ezt követően szükséges megfüstölni, majd szabad levegőre kiakasztva jól kifagyasztani.

Illusztráció: Pixabay

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

16 − nyolc =

Scroll to top