Paprikás vastag kolbász

A disznóvágásra a gazdának mindig van egy jó kolbász receptje. De ha még sincs kéznél, elmondjuk mi hogy készítjük a paprikás vastagkolbászt.
Vastag kolbász

Paprikás vastag kolbász

Hozzávalók

  • 2 kg sertéslapocka,
  • 60 dkg gőz nélküli nyers szalonna,
  • 8 dkg édes paprika,
  • 4 dkg erős paprika,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • köménymag,
  • só,
  • vastagbél.

A vastag kolbász elkészítése

  1. A húst apró lyukú, a szalonnát nagyobb lyukú tárcsán ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, jól összedolgozzuk, és vastag bélbe töltjük.
  3. Ezt követően szükséges megfüstölni, majd szabad levegőre kiakasztva jól kifagyasztani.

Illusztráció: Pixabay

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × kettő =

Scroll to top