Paradicsommártás

Töltött paprika paradicsomszósszalA paradicsommártást (vagy paradicsomszószt) fogyaszthatjuk húsgombóccal, rántott kellevéllel, vagy tehetjük akár kifőtt tésztákra is. A recept rántással készül, melynek mikéntjét részletesebben a linkre kattintva tudod elolvasni.

Használhatsz friss paradicsomot is az elkészítéshez, azt akkor először meg kell főzni  (esetleg hagymával, babérlevéllel ízesítve), majd szitán át kell törni. Kb.: 70 – 80 dkg paradicsomból tudsz 4 dl paradicsomlevet kipasszírozni.

Ha van kész paradicsomleved, akkor így csináld a paradicsommártást:

Paradicsommártás recept

Hozzávalók

  • 2 evőkanál margarin vagy zsír,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 4 dl paradicsomlé,
  • só,
  • cukor.

Paradicsomszósz készítése

  1. A zsírt – vagy margarint – felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
  2. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, cukorral, sóval ízesítjük.

 

Ezt a receptet az egyik legfinomabb főzelékünk elkészítéséhez, a töltött paprikához is felhasználhatod.

Ne zavarjon meg, hogy paradicsomszósznak és paradicsommártásnak is hívjuk az ételt. Ki így használja, ki úgy.

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Paradicsommártás, paradicsomszósz rántással
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek

  • Csirkés garnélás tészta receptjeCsirkés garnélás tészta receptje A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.
  • Házi ketchupHázi ketchup Házi ketchup szendvicsekhez, húsokhoz, pizzákhoz, makarónihoz, olaszos tésztákhoz, sült burgonyához, vagy akár parizeres kenyérhez is. […]
  • Zöldséges chilis tésztaZöldséges chilis tészta Egy tepsiben friss tavaszi zöldségekkel halmozzuk fel a zöldséges chilis tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal és összesütjük.
  • Vörösboros sült oldalasVörösboros sült oldalas A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.
  • RácpontyRácponty A rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és zöldpaprikát is felhasználunk. Bármikor […]
Posted in Mártás receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő + 13 =