Paradicsommártás

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Töltött paprika paradicsomszósszalA paradicsommártást (vagy paradicsomszószt) fogyaszthatjuk húsgombóccal, rántott kellevéllel, vagy tehetjük akár kifőtt tésztákra is. A recept rántással készül, melynek mikéntjét részletesebben a linkre kattintva tudod elolvasni.

Használhatsz friss paradicsomot is az elkészítéshez, azt akkor először meg kell főzni  (esetleg hagymával, babérlevéllel ízesítve), majd szitán át kell törni. Kb.: 70 – 80 dkg paradicsomból tudsz 4 dl paradicsomlevet kipasszírozni.

Ha van kész paradicsomleved, akkor így csináld a paradicsommártást:

Paradicsommártás recept

Hozzávalók

  • 2 evőkanál margarin vagy zsír,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 4 dl paradicsomlé,
  • só,
  • cukor.

Paradicsomszósz készítése

  1. A zsírt – vagy margarint – felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
  2. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, cukorral, sóval ízesítjük.

 

Ezt a receptet az egyik legfinomabb főzelékünk elkészítéséhez, a töltött paprikához is felhasználhatod.

Ne zavarjon meg, hogy paradicsomszósznak és paradicsommártásnak is hívjuk az ételt. Ki így használja, ki úgy.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Paradicsommártás, paradicsomszósz rántással
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Mártás receptek Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − hat =