Rántott kellevél

Recept:

Böjti ételeink húsvét közeledvén tovább szaporodnak a rántott kellevél receptjével. Panírozás a trükkje, mint a rántott ételeknek általában.

A kelleveleket megmossuk, és forrásban lévő sós vízben kettő percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd a középső vastag eret kivágva kettévágjuk. Enyhén megszórjuk ételízesítővel. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, majd bő forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • kellevél,
  • liszt,
  • tojás
  • zsemlemorzsa,
  • olaj,
  • só,
  • ételízesítő

Tálalás

Burgonyapüré, rizs és paradicsommártás illik hozzá.

Trükk

A panírozás a konyhatechnológia részben már kitárgyalva. Talán csak arra hívom fel a figyelmet, hogy az otthon megszárított, majd lereszelt kifli a legjobb morzsa, nem az, ami a boltban kapható.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három × kettő =

Scroll to top