Rántott kellevél

Recept:

Böjti ételeink húsvét közeledvén tovább szaporodnak a rántott kellevél receptjével. Panírozás a trükkje, mint a rántott ételeknek általában.

A kelleveleket megmossuk, és forrásban lévő sós vízben kettő percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd a középső vastag eret kivágva kettévágjuk. Enyhén megszórjuk ételízesítővel. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, majd bő forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • kellevél,
  • liszt,
  • tojás
  • zsemlemorzsa,
  • olaj,
  • só,
  • ételízesítő

Tálalás

Burgonyapüré, rizs és paradicsommártás illik hozzá.

Trükk

A panírozás a konyhatechnológia részben már kitárgyalva. Talán csak arra hívom fel a figyelmet, hogy az otthon megszárított, majd lereszelt kifli a legjobb morzsa, nem az, ami a boltban kapható.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

négy × 5 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close