Töltött paprika recept

Töltött paprika
A töltött paprika rántással készül ebben a receptben, melyben egy ötletet is adunk, hogy lehet változatosabbá tenni az ételt. Nálunk az a divat, hogy aki nem szereti a paprikát a mártásban, annak nem kell megenni, mivel a töltelékből külön gombócokat is készítünk és úgy tálaljuk a töltött paprikát, hogy ez is van benn, meg az is. Csak gombóccal is lehet készíteni, mert van aki abszolút nem szereti a paprikát, ám akkor is tegyünk zöldpaprikát bele, mert az íze bele kell hogy főljön az ételbe. Legfeljebb tálalás előtt kiszedjük a paprikákat.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A töltött paprika úgy készül, hogy a zöldpaprikát a fasírt szerű hústöltelékkel lazán megtöltjük, a paradicsomos mártásba (szószba) beletesszük, készre főzzük, majd berántjuk. A cukor elmaradhatatlan kelléke, de vigyázzunk, ne cukrozzuk túl!

Itt a részletes recept, a pontos hozzávalók betartásával és az elkészítés leírásán lépésről lépésre végig haladva, akár a kezdő háziasszonyok is nekiállhatnak elkészíteni.

Töltött paprika

Hozzávalók

  • 40 dkg darált sertéshús,
  • 8 db zöldpaprika,
  • 1 kg paradicsom,
  • 6 dkg zsír,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • liszt,
  • 10 dkg rizs,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • só,
  • cukor,
  • 1 tojás.

A töltött paprika elkészítésének menete

  1. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk.
  2. A rizst félpuhára főzzük, és kihűtjük, a hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, kihűtjük.
  3. A darált húst elkeverjük a lepirított hagymával, a félig főzött rizzsel és tojással, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, és jól összedolgozzuk.
  4. A zöldpaprikákat ezzel a hús töltelékkel lazán megtöltjük.
  5. A maradék húsmasszából gombócokat gyúrunk.
  6. Elkészítjük a paradicsom mártást, melyhez a paradicsomokat passzírozzuk és készre főzzük.
  7. Zsírból, lisztből világos rántást készítünk, beleöntjük a mártásba, majd ízlés szerint cukorral édesítve összefőzzük.
  8. Végül gombócokat és a paprikákat is beletesszük, egyet rottyan és kész is vagyunk.

A paradicsommártás készítése sokkal egyszerűbb, ha nem nyers paradicsomból, hanem paradicsomléből készíted.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

13 − tizenhárom =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház