Töltött paprika recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Töltött paprika
A töltött paprika rántással készül ebben a receptben, melyben egy ötletet is adunk, hogy lehet változatosabbá tenni az ételt. Nálunk az a divat, hogy aki nem szereti a paprikát a mártásban, annak nem kell megenni, mivel a töltelékből külön gombócokat is készítünk és úgy tálaljuk a töltött paprikát, hogy ez is van benn, meg az is. Csak gombóccal is lehet készíteni, mert van aki abszolút nem szereti a paprikát, ám akkor is tegyünk zöldpaprikát bele, mert az íze bele kell hogy főljön az ételbe. Legfeljebb tálalás előtt kiszedjük a paprikákat.

A töltött paprika úgy készül, hogy a zöldpaprikát a fasírt szerű hústöltelékkel lazán megtöltjük, a paradicsomos mártásba (szószba) beletesszük, készre főzzük, majd berántjuk. A cukor elmaradhatatlan kelléke, de vigyázzunk, ne cukrozzuk túl!

Itt a részletes recept, a pontos hozzávalók betartásával és az elkészítés leírásán lépésről lépésre végig haladva, akár a kezdő háziasszonyok is nekiállhatnak elkészíteni.

Töltött paprika

Hozzávalók

  • 40 dkg darált sertéshús,
  • 8 db zöldpaprika,
  • 1 kg paradicsom,
  • 6 dkg zsír,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • liszt,
  • 10 dkg rizs,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • só,
  • cukor,
  • 1 tojás.

A töltött paprika elkészítésének menete

  1. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk.
  2. A rizst félpuhára főzzük, és kihűtjük, a hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, kihűtjük.
  3. A darált húst elkeverjük a lepirított hagymával, a félig főzött rizzsel és tojással, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, és jól összedolgozzuk.
  4. A zöldpaprikákat ezzel a hús töltelékkel lazán megtöltjük.
  5. A maradék húsmasszából gombócokat gyúrunk.
  6. Elkészítjük a paradicsom mártást, melyhez a paradicsomokat passzírozzuk és készre főzzük.
  7. Zsírból, lisztből világos rántást készítünk, beleöntjük a mártásba, majd ízlés szerint cukorral édesítve összefőzzük.
  8. Végül gombócokat és a paprikákat is beletesszük, egyet rottyan és kész is vagyunk.

A paradicsommártás készítése sokkal egyszerűbb, ha nem nyers paradicsomból, hanem paradicsomléből készíted.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Töltött paprika recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Főzelék receptek, Mártás receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + 11 =