Recept:
Ahogy ígértük, a húsvéti vendégváró sütemények közlése folytatódik. A mézes kókuszcsók beleillik ebbe a sorba.
A mézet a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, a kókuszreszeléket, a sütőporral elkevert lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha túl kemény még mézet adunk hozzá. Kivajazott tepsibe diónyi halmocskákat teszünk. A csókok közepére kis kókuszt szórhatunk, előúmelegített sütőben világossárgára sütjük.
Hozzávalók
- 30 dkg méz,
- 25 dkg liszt,
- 20 dkg kókuszreszelék,
- 8 dkg cukor,
- fél csomag vaníliáscukor és sütőpor,
- 2 tojás.
Tálalás
Önmagában, a vendégváró asztalra helyezzük.
Trükk
A kemény tésztát mézzel puhítjuk.