Mézes kókuszcsók

Recept:

Ahogy ígértük, a húsvéti vendégváró sütemények közlése folytatódik. A mézes kókuszcsók beleillik ebbe a sorba.

A mézet a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, a kókuszreszeléket, a sütőporral elkevert lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha túl kemény még mézet adunk hozzá. Kivajazott tepsibe diónyi halmocskákat teszünk. A csókok közepére kis kókuszt szórhatunk, előúmelegített sütőben világossárgára sütjük.

Hozzávalók

  • 30 dkg méz,
  • 25 dkg liszt,
  • 20 dkg kókuszreszelék,
  • 8 dkg cukor,
  • fél csomag vaníliáscukor és sütőpor,
  • 2 tojás.

Tálalás

Önmagában, a vendégváró asztalra helyezzük.

Trükk

A kemény tésztát mézzel puhítjuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

Scroll to top