Mézes kókuszcsók

Recept:

Ahogy ígértük, a húsvéti vendégváró sütemények közlése folytatódik. A mézes kókuszcsók beleillik ebbe a sorba.

A mézet a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, a kókuszreszeléket, a sütőporral elkevert lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha túl kemény még mézet adunk hozzá. Kivajazott tepsibe diónyi halmocskákat teszünk. A csókok közepére kis kókuszt szórhatunk, előúmelegített sütőben világossárgára sütjük.

Hozzávalók

  • 30 dkg méz,
  • 25 dkg liszt,
  • 20 dkg kókuszreszelék,
  • 8 dkg cukor,
  • fél csomag vaníliáscukor és sütőpor,
  • 2 tojás.

Tálalás

Önmagában, a vendégváró asztalra helyezzük.

Trükk

A kemény tésztát mézzel puhítjuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × három =

Scroll to top