Krumplis, töpörtyűs pogácsa

A krumplis töpörtyűs pogácsa sós sütemény. Így kezdjük el: az élesztőt a tejbe morzsoljuk, a cukorral felfuttatjuk…

Krumplis, töpörtyűs pogácsa receptje

Hozzávalók

3,5 dkg élesztő,
kb. 1 dl langyos tej,
csipetnyi cukor,
20 dkg héjában főtt burgonya,
10 dkg töpörtyű,
1 tojássárgája,
2 dl tejföl,
60 dkg liszt,
1 kiskanál só
a nyújtáshoz liszt,
a tepsi kikenéséhez egy kis vaj,
a tészta lekenéséhez tojás.

Krumplis, töpörtyűs pogácsa elkészítése

Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, a cukorral felfuttatjuk.
Ezután az élesztőt a főtt, áttört burgonyával, az apróra vágott töpörtyűvel, a tojássárgájával, a tejföllel, meg a liszttel, megsózva összegyúrjuk.
Letakarva meleg helyen kb. 50 perc alatt megkelesztjük.
Utána enyhén lisztezett gyúrólapon fél centi vastagra lapítjuk, 5-6 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óráig sütjük.

Libri könyvajánló:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 4 =