Medvehagymás pogácsa
Ebben a receptben a medvehagymás pogácsa sajtos, hajtogatott változatát találod. Élesztővel és krémfehérsajttal készül, ettől lesz finom omlós lesz a tészta, ha úgy csinálod, ahogy itt leírtam.
Kedvenc pogácsa receptek az oldalon, azaz azok az írások, melyek esetében a sós sütemény recept egyik fő jellemzője az, hogy pogácsaféle.
Ebben a receptben a medvehagymás pogácsa sajtos, hajtogatott változatát találod. Élesztővel és krémfehérsajttal készül, ettől lesz finom omlós lesz a tészta, ha úgy csinálod, ahogy itt leírtam.
Disznótor idején kisütik a zsírszalonnát, kinyomják belőle a zsírt, a visszamaradó töpörtyűvel azonban – mivel nem szeretik – nem tudnak mit kezdeni…
Olyan még sosem volt, hogy a tepertős pogácsánk ne aratott volna sikert a vendégek körében. Nassolnivaló sós sütemény, kiváló borozáshoz, meccsnézéshez, beszélgetésekhez. Egyszerű recept, de figyelni kell, mert sütés előtt egy napot pihentetni kell a tésztát.
Négyszer hajtogatott babos pogácsa recept. Mi az hogy hajtogatott? A tésztát kell hajtogatni, hogy miért és hogyan, az kiderül a receptből, mint ahogy az is, hogyan díszítheted a babos pogácsát.
Marcsi pogácsájához felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd kiszaggatjuk, megsütjük. A sós sütemény egyszerűsége és az íze miatt került be a receptgyűjteménybe.
A krumplis, töpörtyűs pogácsa egy sós sütemény. A sütés folyamata az élesztő felfuttatásával kezdődik. Recept részletesen a gyűjteményben.
A hagyományos pogácsáktól eltérően ezt megtöltjük, hogy ízesebb, érdekesebb legyen. A fűszerezést mindenki a saját ízlése szerint végezze! A töltött pogácsa elkészítése nem bonyolult, két fő lépésből áll.