Sajtos rúd

A sajtos rúd recept lényege a tejben felfuttatott élesztővel készült tészta, tetején tojássárgája, sajt és szezámmag. A sós sütemények egyik legkelendőbb típusa, a sós rúd és a sonkás stangli mellett ezt szeretjük a legjobban!

Ha mindent jól csinálunk ilyen tányért lehet összerakni a finom sajtos nassolni valóból:
Sajtos rúd

Ennél a sajtos sütinél is igaz, hogy amilyen minőségű alapanyagot használsz, olyan minőségű lesz a süteményed. A fasírt sem készíthető el akár milyen húsból, itt is figyelj oda, hogy milyen sajtot szórsz a sajtosrúd tetejére és milyen margarint, tejfölt használsz! Ha minőségi anyagokat gyűjtesz össze, akkor is olcsó recept marad a sajtos rúdé:

Sajtos rúd recept

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 1 pohár tejföl,
  • 25 dkg margarin,
  • 20 dkg kemény sajt,
  • 1 kiskanál só
  • 2 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej

Sajtos rúd elkészítése

  1. Összekeverjük a lisztet, a tejfölt és a margarint.
  2. Megsózzuk, majd a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Ha nem megy, akkor így csináld: élesztő felfuttatása

    Sajtos rúd: felfuttatjuk az élesztőt egy pohárban
    Felfuttatjuk az élesztőt egy pohárban
  3. Érdemes kb.: fél órát pihentetni a tésztát, majd ezután ízlés szerinti vastagságra kisodorjuk.
  4. A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd meghintjük reszelt sajttal, ízlés szerint szezámmaggal.
  5. Vágó tárcsával (derelye metszővel) rudakat metszünk belőle, majd forró sütőben aranysárgára kisütjük.

A sós sütik kedvelői igazán nem panaszkodhatnak: a kategória egyik legfinomabb receptjét osztottuk meg velük a sajtos rúd receptünkkel!

A recept végén elárulunk egy sajtos trükköt: ha túl puha a sajt és csak morzsolódik a reszelőn, akkor tedd be a fagyasztóba addig, amíg megkeményedik. Ezután már szép egyenletesen le tudod reszelni!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sajtos rúd recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 3 =

Scroll to top