Bogrács a kemencében

Lencsegulyás

Recept:

A gulyásleves, vagy a babgulyás mellett érdemes kipróbálni a lencsegulyás receptjét is. Kezdjük azzal, hogy a lencsét egy éjszakán át 1 liter hideg vízbe beáztatjuk. Másnap a füstölt csülköt fazékban, 1.2 liter vízben felrakjuk főni. Ennek a receptnek a trükkje az áztatás és – mint minden levesnél – a lassú tűzön főzés. Ha ez együtt van, akkor nagy gond már nem lehet. Ügyeljünk arra, hogy  a lencse megfőljön, ne olyan legyen mint az apró kavics a levesben.

Lencsegulyás
Recept szerző: 
Recept típus: Főétel
 
A lencsegulyás ízletes, tartalmas leves, melyben a füstölt csülök adja meg az alapízt. Természetesen csonttal együtt tegyük a levesbe!
Recept összetevők
  • 1 kis füstölt csülök (csonttal együtt),
  • 30 dkg marhalábszár,
  • 40 dkg lencse,
  • 2 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 szál sárgarépa,
  • só,
  • bors,
  • babérlevél,
  • pirospaprika.
Recept
  1. A lencsét egy éjszakán át 1 liter hideg vízben beáztatjuk.
  2. Másnap a füstölt csülköt fazékban, 1.2 liter vízben felrakjuk főni.
  3. perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst, a karikára vágott hagymát.
  4. Újabb 25 perc múlva hozzáadjuk a leszűrt lencsét, a felkarikázott sárgarépát.
  5. Sóval, borssal, babérlevéllel, pirospaprikával ízesítjük.
  6. Készre főzzük.
  7. A csülköt kivesszük a levesből, a húst a csontról lefejtjük és csíkokra vágjuk. Visszatesszük a levesbe.

Egy hozzászólás a(z) “Lencsegulyás” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Kulcskérdés az étel | Duna-Tisza Regisztrált Honlapok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: