Baconos rakott csirkemell

Baconos rakott csirkemell

A baconos rakott csirkemell őzgerincformában készül. A bacon szalonnával bélelt őzgerincformát betöltöd, ráhajtod a szalonnát. Letakarod alufóliával és megsütöd. Nézd meg a részletes receptet!

Ehhez az egyszerű recepthez nem kell különösebb szakértelem és ügyesség. Mégis finom, vendégváró étel, amit elsősorban - hasonlóan az egybesült fasírthoz - hidegtálra ajánlok.

Természetesen melegen is nagyon finom. Azonban nagyon kell figyelni a szeletelésnél, nehogy összedőljön a sütőben sült rakott csirkemell! Ha megvárod míg kihűl, akkor sokkal könnyebben tudsz szép szeleteket vágni belőle.

Baconos rakott csirkemell

Nézd meg a receptet! Ha végig olvastad, akkor a recept alján adok pár ötletet ahhoz, hogyan lesz még finomabb - különlegesebb - a baconos rakott csirkemell.

Hozzávalók

  • 2 db közepes, egész csirkemell filé,
  • 2 zsemle,
  • 2 tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 fej nagy vöröshagyma,
  • 40 dkg szeletelt baconszalonna,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • 10 dkg sajt.

A baconos rakott csirkemell elkészítése lépésről lépésre

  1. Mosd meg a csirkemellfiléket, vágd fel vékony szeletekre, ízlés szerint sózd be.
  2. A hagymát szeleteld fel vékonyan és pirítsd üvegesre.
  3. A sütőt melegítsd elő 220 fokra.
  4. A baconos rakott csirkemell belsejéhez szemlés tölteléket készítünk, amihez a zsemléket először áztasd meg vízben, majd jól csavard ki.
  5. Egy tálban a kicsavart zsemlékhez add hozzá a pirított hagymát, üsd bele a tojásokat, ízlés szerint sót, borsot, pirospaprikát hinthetsz rá.
  6. Az őzgerincformát béleld ki baconnal úgy, hogy az alján és az oldalán is legyen, sőt oldalra le is lógjon úgy, ahogy a képen látod.Őzgerinc formában a baconos rakott csirkemell
  7. Elkezdjük a rétegezést a rakott baconos csirkemellhez: először rakd az edény aljára vékonyan a csirkemellet, majd jön a zsemlés töltelék, végül a reszelt sajt. Ezt addig ismételd, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
  8. A tetejére bacont hajtsd rá úgy, hogy teljesen befedje. Néhány fogpiszkáló, vagy hústű segítségével rögzítheted a szalonnát, hogy ne pöndörödjön fel sütés közben.Ráhajtottuk a bacont a rakott csirkemellre az őzgerincformában
  9. Ezután takard le alufóliával, tedd be a 220 fokos sütőbe és kb 45 percig süsd.
  10. Vedd ki a sütőből az őzgerincformát, vedd le az alufóliát, óvatosan öntsd le alóla a levet. Tegyél fölé egy lapos tepsit, vagy tűzálló tálat, majd egy hirtelen mozdulattal fordítsd feje tetejére az egészet, Azaz borítsd ki a kész baconos rakott csirkemellet!
  11. Kb.: 5 perc alatt süsd tovább így a sütőben, hogy megpiruljon a tetején a szalonna.  Nézd csak:Megpirult a bacon a rakott csirkemell tetején
  12. Hagyd kihűlni, majd hidegen szépen szeleteld fel.

Így lesz finomabb a rakott csirkemell baconnal

Végül jöjjön pár tipp, amivel még finomabbá teheted a sütőben sült ételedet:

  • A zsemlés tölteléket feldobhatod hagymán dinsztelt gombával, vagy akár csirkemájjal is.
  • A sajtot nyugodtan elhagyhatod a rétegek közül, ha nincs odahaza, úgy is finom lesz a végeredmény.
  • Ugyan úgy elhagyható a zöldség zöldje a töltelékből. (Én pl. sohasem teszek bele, de van aki szereti...)

 

 

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Baconos rakott csirkemell őzgerincben
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − öt =

Scroll to top