Babgulyás recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

BabgulyásBabgulyás recept nélkül elképzelhetetlen egy receptgyűjtemény. Ha előkerül a bogrács, akkor tuti, hogy előbb vagy utóbb babgulyás is fő benne! Akkor lesz a legfinomabb a babgulyásunk, ha a babot egy éjszakán át 1 liter hideg vízben beáztatjuk és az ételt a szabadban, bográcsban, lassan főzzük! Ha fagyasztott babból készül az étel, akkor nincs szükség az áztatásra.

A levesünk marhahússal és füstölt csülökkel készül. Ha nem kapsz füstölt csülköt a hentesnél, akkor is vegyél valamilyen füstölt húst (akár oldalast), mert az ízének benne kell lennie az ételben!

Babgulyás recept

Hozzávalók

  • 1 kisebb füstölt csülök (csonttal együtt),
  • 30 dkg marhalábszár,
  • 40 dkg bab,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 szál sárgarépa,
  • só, bors, babérlevél, pirospaprika.

Babgulyás elkészítése

  1. A babot egy éjszakán át 1 liter hideg vízben beáztatjuk.
  2. Másnap a megtisztított füstölt csülköt fazékban (vagy a bográcsban), kb.: 1.2 liter vízben felrakjuk főni.
  3. Kb.: huszonöt perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst, a karikára vágott hagymát.
  4. Újabb 25 perc múlva hozzáadjuk a leszűrt babot, a felkarikázott sárgarépát.
  5. Sóval, borssal, babérlevéllel, pirospaprikával ízesítjük.
  6. Készre főzzük.
  7. A csülköt kivesszük a levesből, a húst a csontról lefejtjük és csíkokra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe.

A sóval csínján bánjunk, mert a füstölt csülök fokozza a sós ízt, erős paprikát pedig ne is tegyünk a levesbe! Után sózni mindig lehet, az erős paprikát pedig nem szereti (vagy nem bírja) mindenki.

A bográcsozás szép időben az egyik leghangulatosabb foglalatosság. Hogy tökéletes babgulyás készüljön a bográcsban, nézd meg a legjobb tippek bográcsos ételek elkészítéséhez című írásunkat a hivatkozásra kattintva!

Aki tovább akarja sűríteni a levesét, az készíthet hozzá tojásból, lisztből és kevés vízből csipetkét. Ezeket jól összegyúrva egy tészta gombócot kapunk, amit a főzés utolsó szakaszában a levesbe csipkedünk.
Babgulyás gazdagon

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Babgulyás recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =