Krumplileves

Krumplileves | kedvenc-receptek.huKrumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele friss paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! A leveshez rántást kell készíteni.

Krumplileves (burgonyaleves) hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • fél kg krumpli,
  • másfél evőkanál olaj,
  • 2 dkg liszt,
  • egy kisebb vöröshagyma,
  • zöldpetrezselyem,
  • 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
  • 1 paradicsom,
  • 1 zöldpaprika,
  • pirospaprika, só.

Krumplileves (burgonyaleves) elkészítése

  1. Először sárgarépát, fehérrépát, egy hagymát paprikát paradicsomot sós vízben félpuhára főzünk.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és belerakjuk a többi közé.
  3. Az olajból és lisztből világos zsemle színű rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát és berántjuk vele a levest.
  4. Tálalás előtt ízlés szerint petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.

Hasonlók

Posted in Leves receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 2 =