Krumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele friss paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! A leveshez rántást kell készíteni.
Krumplileves (burgonyaleves) recep
Hozzávalók
- fél kg krumpli,
- másfél evőkanál olaj,
- 2 dkg liszt,
- egy kisebb vöröshagyma,
- zöldpetrezselyem,
- 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
- 1 paradicsom,
- 1 zöldpaprika,
- pirospaprika, só.
A hagyományos krumplileves elkészítése
- Először sárgarépát, fehérrépát, egy hagymát paprikát paradicsomot sós vízben félpuhára főzünk.
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és belerakjuk a többi közé.
- Az olajból és lisztből világos zsemle színű rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát és berántjuk vele a levest.
- Tálalás előtt ízlés szerint petrezselyemzöldet szórunk a hagyományos krumplileves tetejére.
Jó étvágyat!
Összefoglaló
Hagyományos krumplileves - Kedvenc Receptek
Hagyományos krumplileves recept, mely otthon is könnyen elkészíthető. Nem kell félni az egyszerű ételektől! Próbáld ki a receptet!
Típus: Leves, előétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT10M
Főzési idő: PT50M
Összes idő: PT60M
Hozzávalók:
- krumpli
- olaj
- liszt
- vöröshagyma
- petrezselyem zöldje
- sárgarépa
- fehér répa
- paradicsom
- zöldpaprika
- csemege piros paprika
- só
- víz
Recept útmutatások: Krumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! Ehhez a recepthez rántást kell készíteni!
4.19