Sajttekercs

Sajttekercs | Vegetáriánus receptekSajtos vegetáriánus receptünk friss sárgarépával készül. A sajttekercs hamar megvan, ám egy napig jó ha a hűtőszekrényben pihentetjük.

Sajttekercs hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 10 vékonyra szelt sajt,
  • 15 dkg rokfort sajt,
  • 15 dkg vaj,
  • 2 friss sárgarépa.

elkészítése

  1. A lehűtött sajtszeleteket egy fóliára egymás mellé fektetjük úgy, hogy kicsit átfedjék egymást.
  2. Összekeverjük a vajat a rokfortsajttal, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és az így kapott masszát az egybefüggően kirakott sajtszeletekre kenjük.
  3. A fólia segítségével a sajtot óvatosan feltekerjük, a két végét összenyomkodjuk (csavarjuk, mint a szaloncukrot).
  4. Az így kapott sajttekercset egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt vesszük csak ki a hűtőszekrényből, eltávolítjuk a fóliát és forró vízbe mártogatott késsel ujjnyi vastakságúra felszeleteljük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhat + kilenc =

Scroll to top