Sajtos vegetáriánus receptünk friss sárgarépával készül. A sajttekercs hamar megvan, ám egy napig jó ha a hűtőszekrényben pihentetjük.
Sajttekercs hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 10 vékonyra szelt sajt,
- 15 dkg rokfort sajt,
- 15 dkg vaj,
- 2 friss sárgarépa.
elkészítése
- A lehűtött sajtszeleteket egy fóliára egymás mellé fektetjük úgy, hogy kicsit átfedjék egymást.
- Összekeverjük a vajat a rokfortsajttal, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és az így kapott masszát az egybefüggően kirakott sajtszeletekre kenjük.
- A fólia segítségével a sajtot óvatosan feltekerjük, a két végét összenyomkodjuk (csavarjuk, mint a szaloncukrot).
- Az így kapott sajttekercset egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt vesszük csak ki a hűtőszekrényből, eltávolítjuk a fóliát és forró vízbe mártogatott késsel ujjnyi vastakságúra felszeleteljük.