Sajttekercs

Sajttekercs | Vegetáriánus receptekSajtos vegetáriánus receptünk friss sárgarépával készül. A sajttekercs hamar megvan, ám egy napig jó ha a hűtőszekrényben pihentetjük.

Sajttekercs hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 10 vékonyra szelt sajt,
  • 15 dkg rokfort sajt,
  • 15 dkg vaj,
  • 2 friss sárgarépa.

elkészítése

  1. A lehűtött sajtszeleteket egy fóliára egymás mellé fektetjük úgy, hogy kicsit átfedjék egymást.
  2. Összekeverjük a vajat a rokfortsajttal, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és az így kapott masszát az egybefüggően kirakott sajtszeletekre kenjük.
  3. A fólia segítségével a sajtot óvatosan feltekerjük, a két végét összenyomkodjuk (csavarjuk, mint a szaloncukrot).
  4. Az így kapott sajttekercset egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt vesszük csak ki a hűtőszekrényből, eltávolítjuk a fóliát és forró vízbe mártogatott késsel ujjnyi vastakságúra felszeleteljük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + tizenhárom =

Scroll to top