Egy tepsiben friss tavaszi zöldségekkel halmozzuk fel a zöldséges chilis tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal és összesütjük.
Előfordulhat, hogy az ételünkben lévő növények levet eresztenek. Hogyan oldjuk meg ezt a problémát? Ez is kiderül a receptből.
Ha sokféle egészséges zöldségből, hamar és egyszerűen elkészíthető ételt szeretnél, akkor itt van hozzá egy finom recept:
Zöldséges chilis tészta hozzávalók
- 50 dkg csavart tészta,
- 50 dkg darált hús,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 db cukkini,
- 1-1 db többféle paprika (piros, sárga, zöld),
- 1 db brokkoli,
- 50 dkg gomba (laska, csiperke),
- 1 kg paradicsom,
- 40 dkg sajt,
- édes chili szósz,
- bors, só.
Zöldséges chilis tészta elkészítése
- Megfőzzük a tésztát, miközben a darált húst a hagymával megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Egy tepsiben elterítjük a megfőzött csavart tésztát, ráterítjük a húst, chilis szósszal ízesítjük.
- A cukkinit felkockázzuk, a paprikát felszeleteljük és kevés olajon összepirítjuk, ízlés szerint chilis szósszal ezt is meglocsoljuk, majd a tepsiben egy következő rétegként elterítjük.
- A brokkolit blansírozzuk, a gombát forró olajon átforgatjuk, a paradicsomot felszeleteljük, végül ezeket is szétterítjük a tepsiben.
- Borssal és kevés sóval ízesítjük, reszelt sajttal megszórjuk és 175 ° C-on,kb.: 30-40 perc alatt megsütjük.
- Ha a zöldségek túl sok levet engednek a sütés alatt, azt egyszerűen öntsük le alóla!
Fotó, recept: Zsuzsi Sopronból