Egyszerű receptje van a szőlősalátának, maga az étel pedig pehely könnyű. A nyár végi és ősz eleji meleg napok frissítő étele. Ebéd után, vagy ebéd helyett?
Szőlősaláta receptje
Hozzávalók
- 2 nagy fürt szőlő,
- 15 dkg ementáli sajt,
- 10 dkg dió,
- 1 dl tejszín,
- 1 mokkáskanál cukor,
- 1 mokkáskanál szerecsendió,
- só.
Szőlősaláta elkészítése
- Megmossuk a szőlőt, majd leszemezzük.
- A sajtot felkockázzuk úgy, hogy kb. szőlőszem nagyságú legyen egy-egy kocka.
- A diót gerezdekre szedjük és az egészet összekeverjük.
- A tejszínbe belekeverjük a szerecsendiót, a cukrot és a sót, ráöntjük a salátára és tálalásig a kész szőlősalátát a hűtőszekrényben tálaljuk.
Ez a saláta önálló fogás, főétkezés után – vagy helyette – kínáljuk!