Tepertős pogácsa

Olyan még sosem volt, hogy a tepertős pogácsánk ne aratott volna sikert a vendégek körében. Nassolnivaló sós sütemény, kiváló borozáshoz, meccs nézéshez, beszélgetésekhez. Egyszerű recept, de figyelni kell, mert sütés előtt egy napot pihentetni kell a tésztát.

Vendégváró falatok: Tepertős pogácsák

Tepertős pogácsa receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 15 dkg zsír,
  • 20 dkg darált tepertő,
  • 2 dl tej,
  • 2 tojás,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1 mokkáskanál őrölt bors,
  • 1 teáskanál cukor,
  • só.

Tepertős pogácsa elkészítése

  1. Először a tejben az élesztőt és a cukrot simára keverjük, majd hozzá adjuk a többi alapanyagot és közepes keménységűre gyúrjuk a tésztát.
  2. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, először háromba hajtjuk,majd újabb nyújtás után négy részre hajtjuk.
  3. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. Pihentetés után újra kinyújtjuk, négybe hajtjuk, majd ízlés szerinti vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét késsel rácsosan bevagdaljuk.
  5. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük.
  6. Rövid kelesztés után forró sütőben készre sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =

Scroll to top