Tepertős pogácsa

Olyan még sosem volt, hogy a tepertős pogácsánk ne aratott volna sikert a vendégek körében. Nassolnivaló sós sütemény, kiváló borozáshoz, meccs nézéshez, beszélgetésekhez. Egyszerű recept, de figyelni kell, mert sütés előtt egy napot pihentetni kell a tésztát.

Vendégváró falatok: Tepertős pogácsák

Tepertős pogácsa receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 15 dkg zsír,
  • 20 dkg darált tepertő,
  • 2 dl tej,
  • 2 tojás,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1 mokkáskanál őrölt bors,
  • 1 teáskanál cukor,
  • só.

Tepertős pogácsa elkészítése

  1. Először a tejben az élesztőt és a cukrot simára keverjük, majd hozzá adjuk a többi alapanyagot és közepes keménységűre gyúrjuk a tésztát.
  2. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, először háromba hajtjuk,majd újabb nyújtás után négy részre hajtjuk.
  3. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. Pihentetés után újra kinyújtjuk, négybe hajtjuk, majd ízlés szerinti vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét késsel rácsosan bevagdaljuk.
  5. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük.
  6. Rövid kelesztés után forró sütőben készre sütjük.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

16 + öt =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close