Házias rakott burgonya

Rakott burgonya, rakott krumpli|kedvenc-receptek.hu (sajtos, tojásos, kolbászos, szalonnás)A házias rakott burgonya (rakott krumpli) 20 perc alatt megsül, és tele van magyaros ízekkel. A szalonnás, tejfölös, kolbászos rakott étel nem fogyókúrázóknak való. Sajnos…

Házias rakott burgonya (rakott krumpli) hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 20 dkg füstölt kolbász,
  • 5 db főtt tojás,
  • 3 dl tejföl,
  • só,
  • bors.

Házias rakott burgonya (rakott krumpli) elkészítése

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
  2. A kockára vágott füstölt szalonnát megsütjük, zsírjával kikenünk egy magas falú tepsit, és belerakjuk a burgonya felét.
  3. Ráhelyezzük a karikára vágott füstölt kolbászt, a tojáskarikákat, és rászórjuk a kisütött szalonnát.
  4. Tejföllel meglocsoljuk, és betakarjuk a maradék burgonyával.
  5. A tetejére tejfölt csurgatunk, és mérsékelten meleg sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A tejfölből sosem elég, így tálaláskor kínálhatunk a házias rakott burgonyához tejfölt.

Tipp√: A burgonyát a héjában kell megfőzni, egész más íze lesz. Ha meghámozzuk főzés előtt, akkor lehet hogy víz ízű lesz.

Hasonlók

Kategória: Tepsis rakott ételek Címkék: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három + egy =