Báránycomb pékné módra

A báránycomb pékné módra igazi ünnepi étel, beleillik a húsvéti kínálatba. A pékné módra történő elkészítés lényege, hogy a hús, a hagyma és burgonya együtt, egy sütőben sül. Mást nem is nagyon adunk a húshoz, mert így is nagyon finom lesz!

A recept végigolvasása után érdemes egy kicsit lejjebb görgetni, mert elmondjuk hogyan szüntethető meg szinte teljesen a sokaknak kellemetlenül erős birkahús íz.

Előbb azonban itt a recept:

Báránycomb pékné módra hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 80 dkg burgonya,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • petrezselyem,
  • só.

Báránycomb pékné módra recept

  1. A kicsontozott báránycombot jól megmossuk, szárazra itatjuk, majd zsineggel szorosan megkötjük.
  2. Megsózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk.
  3. Tepsibe helyezzük, ráöntjük az olajat, és közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, míg a hús színt kap.
  4. Ekkor kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva félpuhára sütjük.
  5. Mellétesszük a megtisztított, cikkekre vágott nyers burgonyát, és a nagyobb darabokra vágott hagymát.
  6. Megszórjuk borssal és apróra vágott petrezselyemmel, majd készre sütjük.
  7. A húst felszeleteljük, és a vele együtt sült hagymás burgonyával tálaljuk.

Ha túl erős birkahús ízt érzel

Vannak, akik szerint a birkahúsnak rendkívül tipikus, sokaknak kellemetlenül erős íze van. Ha eltávolítjuk a húsról az összes faggyút és a vékony hártyákat, akkor ez az íz szinte teljesen megszűnik.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Báránycomb pékné módra
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 19 =

Scroll to top