A báránycomb pékné módra igazi ünnepi étel, beleillik a húsvéti kínálatba. A pékné módra történő elkészítés lényege, hogy a hús, a hagyma és burgonya együtt, egy sütőben sül. Mást nem is nagyon adunk a húshoz, mert így is nagyon finom lesz!
A recept végigolvasása után érdemes egy kicsit lejjebb görgetni, mert elmondjuk hogyan szüntethető meg szinte teljesen a sokaknak kellemetlenül erős birkahús íz.
Előbb azonban itt a recept:
Báránycomb pékné módra hozzávalók
- 60 dkg báránycomb,
- 80 dkg burgonya,
- 4 evőkanál olaj,
- 3 fej vöröshagyma,
- őrölt bors,
- petrezselyem,
- só.
Báránycomb pékné módra recept
- A kicsontozott báránycombot jól megmossuk, szárazra itatjuk, majd zsineggel szorosan megkötjük.
- Megsózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk.
- Tepsibe helyezzük, ráöntjük az olajat, és közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, míg a hús színt kap.
- Ekkor kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva félpuhára sütjük.
- Mellétesszük a megtisztított, cikkekre vágott nyers burgonyát, és a nagyobb darabokra vágott hagymát.
- Megszórjuk borssal és apróra vágott petrezselyemmel, majd készre sütjük.
- A húst felszeleteljük, és a vele együtt sült hagymás burgonyával tálaljuk.
Ha túl erős birkahús ízt érzel
Vannak, akik szerint a birkahúsnak rendkívül tipikus, sokaknak kellemetlenül erős íze van. Ha eltávolítjuk a húsról az összes faggyút és a vékony hártyákat, akkor ez az íz szinte teljesen megszűnik.