Sonkás lasagne

Olasz tésztaféle a sonkás lasagne. Mivel ez is egyfajta rakott étel, egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Tálaláskor a sonkás lasagnet kockákra szeleteljük, ketchupot kínálunk hozzá, tejföl imádóknak pedig tejfölt. Szinte bármilyen zöldséggel ízesíthetjük…

 

Sonkás lasagne recept

Hozzávalók

  • 20 dkg lasagne tészta,
  • 30 dkg darált marhacomb,
  • 25 dkg darált füstölt sonka,
  • 3 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl híg besamelmártás,
  • 0,5 dl száraz fehérbor,
  • vaj,
  • só, bors, őrölt szerecsendió.

Sonkás lasagne elkészítése

  1. Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst.
  2. Fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a sonkát is.
  3. Felöntjük fehérborral, összefőzzük.
  4. A kifőzött tésztalapokat hőálló tálba tesszük, és a húsmasszával rétegezzük.
  5. A besamelmártást szerecsendióval fűszerezzük, és a legfelső tésztalapra öntjük, sütőben sütjük.
  6. A sütési idő vége felé reszelt sajttal megszórjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + tizenhat =

Scroll to top