Sonkás lasagne

Olasz tésztaféle a sonkás lasagne. Mivel ez is egyfajta rakott étel, egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Tálaláskor a sonkás lasagnet kockákra szeleteljük, ketchupot kínálunk hozzá, tejföl imádóknak pedig tejfölt. Szinte bármilyen zöldséggel ízesíthetjük…

 

Sonkás lasagne recept

Hozzávalók

  • 20 dkg lasagne tészta,
  • 30 dkg darált marhacomb,
  • 25 dkg darált füstölt sonka,
  • 3 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl híg besamelmártás,
  • 0,5 dl száraz fehérbor,
  • vaj,
  • só, bors, őrölt szerecsendió.

Sonkás lasagne elkészítése

  1. Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst.
  2. Fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a sonkát is.
  3. Felöntjük fehérborral, összefőzzük.
  4. A kifőzött tésztalapokat hőálló tálba tesszük, és a húsmasszával rétegezzük.
  5. A besamelmártást szerecsendióval fűszerezzük, és a legfelső tésztalapra öntjük, sütőben sütjük.
  6. A sütési idő vége felé reszelt sajttal megszórjuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

7 + 19 =