Olasz tésztaféle a sonkás lasagne. Mivel ez is egyfajta rakott étel, egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Tálaláskor a sonkás lasagnet kockákra szeleteljük, ketchupot kínálunk hozzá, tejföl imádóknak pedig tejfölt. Szinte bármilyen zöldséggel ízesíthetjük…
Sonkás lasagne recept
Hozzávalók
- 20 dkg lasagne tészta,
- 30 dkg darált marhacomb,
- 25 dkg darált füstölt sonka,
- 3 evőkanál paradicsompüré,
- 1 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 dl híg besamelmártás,
- 0,5 dl száraz fehérbor,
- vaj,
- só, bors, őrölt szerecsendió.
Sonkás lasagne elkészítése
- Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst.
- Fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a sonkát is.
- Felöntjük fehérborral, összefőzzük.
- A kifőzött tésztalapokat hőálló tálba tesszük, és a húsmasszával rétegezzük.
- A besamelmártást szerecsendióval fűszerezzük, és a legfelső tésztalapra öntjük, sütőben sütjük.
- A sütési idő vége felé reszelt sajttal megszórjuk.