Ropogós meggybefőtt

A meggyből készült receptek következő darabja oldalunkon a ropogós meggybefőtt. A meggyről is bővebben szólunk a gyümölcsök című cikkünkben, itt csak általánosságban annyit említünk meg, hogy a befőttnek szánt gyümölcsöket gondosan tisztítsuk meg és válogassuk ki belőle a sérült szemeket.  Az edényzet tisztasága is különösen fontos, a tartósított élelmiszereknél érdekes folyamatokat indíthat el egy-egy hanyagul elmosott edény. Mehet a befőzés?

Ropogós meggybefőtt receptje

Hozzávalók

1 kg meggy,
40 dkg cukor,
szódavíz,
szalicil.

Ropogós meggybefőtt receptje

A meggyet gondosan átválogatjuk, leszárazzuk, megmossuk, majd kiforrázott üvegekbe rakjuk.
Közben a cukrot arányosan elosztva közé szórjuk, jusson az üveg aljára, és a meggy tetejére is!
A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, és szódavízzel felspricceljük, majd légmentesen lezárjuk.
Érdemes csavaros tetejű üvegben készíteni, és a tető alá folpackot tenni. Hőkezelni nem kell.

Hasonló receptek

  • MálnabefőttMálnabefőtt Így készül a málnabefőtt: csak málna, szalicil és cukor kell hozzá.
  • Rumos meggydzsemRumos meggydzsem Így készül a rumos meggydzsem: két kilogramm meggyhez csak egy deciliter rumot használunk fel. Kell még cukor, szegfűszeg és fahéj, aztán […]
  • Konyakos meggyKonyakos meggy A meggy tartósítására az alkohol is kiválóan alkalmas. Némely korhelyek imádják az alkohollal átitatott konyakos meggyet, mivel ez […]
  • Hasznos ötletek, hogy ne romoljon meg a befőttHasznos ötletek, hogy ne romoljon meg a befőtt Pár aranyszabályt érdemes betartani ahhoz, hogy ne romoljon meg a befőtt. Nem azért dolgozunk vele, hogy pár hét után penészesen kidobjuk!
  • Meggyes csokitortaMeggyes csokitorta Meggyes csokitorta tüskékkel. Ehhez a recepthez gyakran kell nyitogatni a hűtőszekrény ajtaját. Csokoládés, meggyes édesség, melyről nem […]
Posted in Befőzés receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 5 =