Csirkemell nyárson

Csirkemell nyárson - rablóhús
Rablóhús, vagy saslik, vagy nyárson sült: nem a név, az étel a fontos!

A csirkemell receptek közül a csirkenyárs a szabadban sütögetés népszerű étele. Elöljáróban annyit, ha csirkét sütünk nyárson, akkor arra kell figyelni, hogy a csirke gyenge húsú legyen, a parázs pedig erős. Természetesen nem szabad órákig a parázs fölött hagyni a csirkemellet, mivel kiszáradhat és szárazan már nem annyira finom. A többit majd a receptben!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Nevezhetjük ezt a fajta ételt csirkés rablóhúsnak, zsiványhúsnak vagy sasliknak, a lényege az, hogy a húst és a különböző finomságokat egymás után a nyársra húzzuk és izzó parázs fölött megsütjük.

Csirkemell nyárson sütésekor a húst külön sózni szükségtelen, a füst és a hozzávalók között kitüntetett helyen szereplő szalonna majd megfelelő ízt ad az ételnek. A tüzet – ha nincs megfelelő alkalmatosságunk – gödörbe kell rakni, mert ott tovább izzik és nem hamvad el olyan hamar.

Következzen a csirkemell nyárson receptje!

Csirkenyárs recept

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 20 dkg gomba,
  • 12 dkg csirkemáj,
  • só.

Csirkemell elkészítése nyárson

  1. Az alapanyagokat alaposan megtisztítjuk, a csirkemellekről a bőrt eltávolítjuk, és a húst a szalonnával együtt nagyjából egyforma, arabokra vágjuk.
  2. Az egyforma, kisebb gombafejeket megmossuk.
  3. Az anyagokat ízlés szerint megsózzuk, és váltakozva úgy szúrjuk fel a nyársra, hogy a csirkemájakat is felhasználjuk. (Sózni nem szükséges, mivel a füsttől és a szalonnától kap egy bizonyos fokú sós ízt.)
  4. A nyárs két végére szalonna darabokat teszünk.
  5. A parázs felett, a forró grillrácson állandóan forgatva megsütjük.

Tippek a tökéletes rablóhús elkészítéséhez

Ha a sütögetéshez fából készült nyársat használsz, netalántán a gyerek iskolai hurkapálcikáiból csensz el párat, felhasználás előtt alaposan áztasd be, nehogy lángra kapjon, amikor a csirkemelles, csirkemájas rablóhúst készíted!

A recepthez ajánljuk a roston sütés általános tudnivalóit összefoglaló írásunkat, valamint a grillezési tippjeinket, melyek segítségével finomabb ételek készíthetők a szabadban.

Mi történik az étellel, ha a szabadtéri sütögetést elmossa az eső? A nyársra tűzött finomságokat megsütöd sütőben. Akkor is finom rablóhúst tudsz készíteni, ha van otthon füstölt kolbász és szalonna.

A csirkemell nyárson, szabad parázs felett készítve a füsttől kap egy különösen finom ízt, ezt a sütőben teljesen nem tudod pótolni, de a füstölt hozzávalókkal valamelyest megoldhatod a füstös íz pótlását.

Fotó: Pixabay

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

8 + nyolc =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház