
Tudtad, hogy nagyon finom az olajos hal szendvicskrém alapanyagként is? Ha úgy készíted, ahogy azt a receptben leírtam, akkor egy különleges szendvicskrémet kapsz, amivel mindenkit meglephetsz.
Egy jó tanács az olajos hal szendvicskrém elkészítéséhez: az alapanyagokat ne géppel keverd össze! Csak nyomkodd össze villával, ahogy azt a fotókon látod. Nem baj, ha darabos marad a massza, ha kilátszik a főtt tojás a krémből. Sőt!…
Nézd meg a receptet! A mennyiségek azt mutatják, hogy én mennyit használtam fel az adott alapanyagból. Te ettől a szád íze szerint nyugodtan eltérhetsz!
Hozzávalók
- 1 db olajos hal konzerv (175 grammos)
- 5 dkg vaj (egy fél teavaj)
- egy teáskanálnyi mustár
- egy közepes méretű vöröshagyma (vagy lila hagyma) fele
- egy főtt tojás
- só, ízlés szerint.
Szendvicskrém olajos halból recept
- A vajat szobahőmérsékleten – vagy mikrohullámú sütőben – kenhető állapotúra lazítsd fel. (Ne folyjon!)
Melyik alapanyagok hiányoznak a képről? A só és a főtt tojás! - Az olajos hal konzervet bontsd ki, öntsd le róla az olajat és a puha vajjal együtt tedd egy kisebb tálba. Villával nyomkodd össze a haldarabokat.
- A fél vöröshagymát vágd a lehető legapróbbra, (itt olvashatsz tippeket a vöröshagyma aprításhoz) és keverd hozzá az összetört halhoz.
- Főzz meg egy tojást keményre, aprítsd fel késsel, majd a masszához keverve törd össze a villával.
Itt már csak a tojást kell összenyomkodni és kész a szendvicskrém! Nem szép, de finom! - Adj a szendvicskrémhez egy teáskanálnyi mustárt és egy kevés sót. Kóstold! Ha bírja még a sót, vagy a mustárt, akkor adj hozzá! Készen is vagy.
A pirított kenyér – a tetején a szendvicskrém olajos halból – isteni uzsonna, vagy vacsora. Zsemlére kenve is finom, de ne légy rest: piríts hozzá kenyeret! Azzal lesz az igazi.
Jó étvágyat!





