Szendvicskrém olajos halból

Szendvicskrém olajos halból: Ez már a kész szendvics!
Ez már a kész szendvics!

Tudtad, hogy nagyon finom az olajos hal szendvicskrém alapanyagként is? Ha úgy készíted, ahogy azt a receptben leírtam, akkor egy különleges szendvicskrémet kapsz, amivel mindenkit meglephetsz.

Egy jó tanács az olajos hal szendvicskrém elkészítéséhez: az alapanyagokat ne géppel keverd össze! Csak nyomkodd össze villával, ahogy azt a fotókon látod. Nem baj, ha darabos marad a massza, ha kilátszik a főtt tojás a krémből. Sőt!…

Nézd meg a receptet! A mennyiségek azt mutatják, hogy én mennyit használtam fel az adott alapanyagból. Te ettől a szád íze szerint nyugodtan eltérhetsz!

Hozzávalók

  • 1 db olajos hal konzerv (175 grammos)
  • 5 dkg vaj (egy fél teavaj)
  • egy teáskanálnyi mustár
  • egy közepes méretű vöröshagyma (vagy lila hagyma) fele
  • egy főtt tojás
  • só, ízlés szerint.

Szendvicskrém olajos halból recept

  1. A vajat szobahőmérsékleten – vagy mikrohullámú sütőben – kenhető állapotúra lazítsd fel. (Ne folyjon!)

    Szendvicskrém olajos halból: Melyik alapanyagok hiányoznak a képről? A só és a főtt tojás!
    Melyik alapanyagok hiányoznak a képről? A só és a főtt tojás!
  2. Az olajos hal konzervet bontsd ki, öntsd le róla az olajat és a puha vajjal együtt tedd egy kisebb tálba. Villával nyomkodd össze a haldarabokat.
  3. A fél vöröshagymát vágd a lehető legapróbbra, (itt olvashatsz tippeket a vöröshagyma aprításhoz) és keverd hozzá az összetört halhoz.
  4. Főzz meg egy tojást keményre, aprítsd fel késsel, majd a masszához keverve törd össze a villával.
    Szendvicskrém olajos halból: Itt már csak a tojást kell összenyomkodni és kész a szendvicskrém!
    Itt már csak a tojást kell összenyomkodni és kész a szendvicskrém!

    Szendvicskrém olajos halból: Nem szép, de finom!
    Nem szép, de finom!
  5. Adj a szendvicskrémhez egy teáskanálnyi mustárt és egy kevés sót. Kóstold! Ha bírja még a sót, vagy a mustárt, akkor adj hozzá! Készen is vagy.

A pirított kenyér – a tetején a szendvicskrém olajos halból – isteni uzsonna, vagy vacsora. Zsemlére kenve is finom, de ne légy rest: piríts hozzá kenyeret! Azzal lesz az igazi.

Jó étvágyat!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Szendvicskrém olajos halból
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 4 =

Scroll to top