Gombás melegszendvics vegánoknak

Ez a gombás melegszendvics vegánoknak készül, ami azt jelenti, hogy ők is és a többiek is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Semmilyen állati eredetű alapanyag nincs benne!

Természetesen aki gondolja, az elkészítheti állati eredetű élelmiszerekből is.

Vegán vendéged esetén arra is figyelj, hogy a kenyér (zsemle, kifli, stb.) amit a melegszendvicshez használsz, ne tartalmazzon állati eredetű terméket. Ezt akkor tudod ellenőrizni, ha olyan pék árút vásárolsz, melynek a csomagolásán részletesen fel van tüntetve a felhasznált alapanyag.

Hozzávalók

  • vegán gombás melegszendvicskrém
  • 20 dkg vegán sajt
  • szeletelt kenyér

Gombás melegszendvics recept vegánoknak

  1. A vegán gombás melegszendvicskrém elkészítésének leírását a linkre kattintva olvashatod.
  2. A kész krémmel kend meg a kenyérszeleteket. Természetesen a gombadarabok miatt nem tudod tökéletesen simára kenni a melegszendvicskrémet, de ez ne zavarjon!
  3. Reszeld le a növényi eredetű kemény sajtot és szórd a megkent kenyerekre.

    Vegán gombás melegszendvicskrém: A kenyereken már rajt a melegszendvicskrém és a sajt
    A kenyereken már rajt a melegszendvicskrém és a sajt
  4. Egy tepsit teríts le alufóliával és rakd rá a kenyereket. (Az alufólia azért kell, hogy ne kelljen a tepsi aljáról felkaparni a lecseppent sajtot, zsiradékot)
  5. A sütőt állítsd 200 Cº-ra, alul-felül sütési módra és kb.: 5 – 10 perc alatt süsd készre a gombás melegszendvicset.

    Vegán gombás melegszendvicskrém
    Kész a vegán gombás melegszendvics

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három × négy =