Ez a gombás melegszendvics vegánoknak készül, ami azt jelenti, hogy ők is és a többiek is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Semmilyen állati eredetű alapanyag nincs benne!
Természetesen aki gondolja, az elkészítheti állati eredetű élelmiszerekből is.
Vegán vendéged esetén arra is figyelj, hogy a kenyér (zsemle, kifli, stb.) amit a melegszendvicshez használsz, ne tartalmazzon állati eredetű terméket. Ezt akkor tudod ellenőrizni, ha olyan pék árút vásárolsz, melynek a csomagolásán részletesen fel van tüntetve a felhasznált alapanyag.
Hozzávalók
- vegán gombás melegszendvicskrém
- 20 dkg vegán sajt
- szeletelt kenyér
Gombás melegszendvics recept vegánoknak
- A vegán gombás melegszendvicskrém elkészítésének leírását a linkre kattintva olvashatod.
- A kész krémmel kend meg a kenyérszeleteket. Természetesen a gombadarabok miatt nem tudod tökéletesen simára kenni a melegszendvicskrémet, de ez ne zavarjon!
- Reszeld le a növényi eredetű kemény sajtot és szórd a megkent kenyerekre.
- Egy tepsit teríts le alufóliával és rakd rá a kenyereket. (Az alufólia azért kell, hogy ne kelljen a tepsi aljáról felkaparni a lecseppent sajtot, zsiradékot)
- A sütőt állítsd 200 Cº-ra, alul-felül sütési módra és kb.: 5 – 10 perc alatt süsd készre a gombás melegszendvicset.
Jó étvágyat kívánok hozzá!