Erzsébet szelet

Rácsos tetejű, édes sütemény az Erzsébet szelet, melynek külön készítjük a tésztáját és külön felvert tojásfehérjéből a töltelékét.

Erzsébet szelet hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

Tészta

  • 35 dkg liszt,
  • 1 margarin,
  • 4 tojás sárgája,
  • 20 dkg cukor,
  • fél csomag sütőpor,
  • lekvár (tésztára).

Töltelék

  • 4 tojás sárgája,
  • 4 tojás fehérje,
  • 25 dkg porcukor,
  • 22 dkg dió.

Erzsébet szelet elkészítése

  1. A lisztből, margarinból 4 tojás sárgájából, a fél csomag sütőporból és a cukorból tésztát gyúrunk.
  2. Negyed részét kivesszük rácsnak, a többit egy kivajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk.
  3. A tepsiben a tésztát lekvárral megkenjük.
  4. Ezután 4 tojás sárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral és 22 dkg dióval.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá felverünk és összekeverjük a töltelékkel.
  6. Ezt a tésztára kenjük.
  7. Végül a negyed rész tésztából rácsokat sodrunk a tetejére.
  8. Sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − hét =