Rácsos tetejű, édes sütemény az Erzsébet szelet, melynek külön készítjük a tésztáját és külön felvert tojásfehérjéből a töltelékét.
Erzsébet szelet hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
Tészta
- 35 dkg liszt,
- 1 margarin,
- 4 tojás sárgája,
- 20 dkg cukor,
- fél csomag sütőpor,
- lekvár (tésztára).
Töltelék
- 4 tojás sárgája,
- 4 tojás fehérje,
- 25 dkg porcukor,
- 22 dkg dió.
Erzsébet szelet elkészítése
- A lisztből, margarinból 4 tojás sárgájából, a fél csomag sütőporból és a cukorból tésztát gyúrunk.
- Negyed részét kivesszük rácsnak, a többit egy kivajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk.
- A tepsiben a tésztát lekvárral megkenjük.
- Ezután 4 tojás sárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral és 22 dkg dióval.
- A tojásfehérjét kemény habbá felverünk és összekeverjük a töltelékkel.
- Ezt a tésztára kenjük.
- Végül a negyed rész tésztából rácsokat sodrunk a tetejére.
- Sütjük.