A rántott patisszon tetejére sült petrezselyem zöldjét hintünk. Gusztusosabb és finomabb lesz tőle. Tálaláshoz tartármártást ajánlunk.
Rántott patisszon hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 1,2 kg patisszon,
- 10 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 15 dkg zsemlemorzsa,
- 2 csokor petrezselyem,
- őrölt bors,
- só,
- olaj a sütéshez.
Rántott patisszon elkészítése
- A patisszonokat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk és rövid ideig állni hagyjuk.
- Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, forró olajban megsütjük.
- A petrezselyem zöldet szűrőbe téve megmerítjük a forró olajban, ropogósra sütjük.
- Tálaláskor ízlés szerint a rántott patisszon tetejére tesszük.
- Külön tálkában tartármártást kínálunk hozzá.
TIPP√: Miután megtisztítottuk és felszeleteltük a patisszont, ételízesítővel is meghinthetjük a sózás és a borsozás helyett!