Rántott patisszon

Patisszon receptekA rántott patisszon tetejére sült petrezselyem zöldjét hintünk. Gusztusosabb és finomabb lesz tőle. Tálaláshoz tartármártást ajánlunk.

Rántott patisszon hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,2 kg patisszon,
  • 10 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 2 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Rántott patisszon elkészítése

  1. A patisszonokat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk és rövid ideig állni hagyjuk.
  3. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, forró olajban megsütjük.
  4. A petrezselyem zöldet szűrőbe téve megmerítjük a forró olajban, ropogósra sütjük.
  5. Tálaláskor ízlés szerint a rántott patisszon tetejére tesszük.
  6. Külön tálkában tartármártást kínálunk hozzá.

TIPP√: Miután megtisztítottuk és felszeleteltük a patisszont, ételízesítővel is meghinthetjük a sózás és a borsozás helyett!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =

Scroll to top