Rántott patisszon

Patisszon receptekA rántott patisszon tetejére sült petrezselyem zöldjét hintünk. Gusztusosabb és finomabb lesz tőle. Tálaláshoz tartármártást ajánlunk.

Rántott patisszon hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,2 kg patisszon,
  • 10 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 2 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Rántott patisszon elkészítése

  1. A patisszonokat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk és rövid ideig állni hagyjuk.
  3. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, forró olajban megsütjük.
  4. A petrezselyem zöldet szűrőbe téve megmerítjük a forró olajban, ropogósra sütjük.
  5. Tálaláskor ízlés szerint a rántott patisszon tetejére tesszük.
  6. Külön tálkában tartármártást kínálunk hozzá.

TIPP√: Miután megtisztítottuk és felszeleteltük a patisszont, ételízesítővel is meghinthetjük a sózás és a borsozás helyett!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

kettő × 2 =