Szőlős rétes

A szőlős rétes receptje rendkívül gyorsan elkészíthető, talán azért is, mert a kész réteslapot használjuk fel hozzá rétestésztaként. Talán csak a kevéske dió – ami a rétes töltelékbe kell –  megdarálásával lesz munka. Receptünk a szüreti édes sütemények kategóriát gazdagítja.

Szőlős rétes hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 2 réteslap,
  • 0,5 dl olaj,
  • 10 dkg dióbél,
  • 8 dkg zsemlemorzsa,
  • 30 dkg szőlőszem,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • őrölt fahéj.

Szőlős rétes elkészítése

  1. A kiterített dupla réteslapot megkenjük langyos olajjal, és meghintjük darált dióval összekevert zsemlemorzsával.
  2. Erre szórjuk a leszemezett, megmosott szőlőt, majd meghintjük fahéjas cukorral és diós zsemlemorzsával.
  3. Feltekerjük a rétest, a tetejét megkenjük olajjal, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Gyorsan finomat!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

öt × öt =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház