Vincellér csirkéje

Naná hogy szüreti étel a Vincellér csirkéje, de tudják-e hogy ki az a vincellér? Ő a szőlőtermesztő és a pincemester egy személyben. Régebben állandó cseléd látta el ezt a feladatot, aki ezért évi rendes fizetést kapott az urától.

A Vincellér csirkéje receptben van egy kis bor, de csak annyi, hogy előtte étvágycsinálónak, utána szomjoltónak maradjon!

Vincellér csirkéje hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg-os csirke,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 dl félédes fehérbor,
  • só.

Vincellér csirkéje elkészítése

  1. A szalonnát felkockázzuk, és a finomra vágott hagymával megpirítjuk.
  2. A csirkét feldaraboljuk, és a pirított hagymán átforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a bort, megsózzuk, és kis lángon puhára pároljuk.
  4. Közben a húsdarabokat többször megforgatjuk, hogy magukba szívják a mártás ízét.
  5. Végül fedő nélkül rövid lére pároljuk, és rizibizivel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 6 =

Scroll to top