Naná hogy szüreti étel a Vincellér csirkéje, de tudják-e hogy ki az a vincellér? Ő a szőlőtermesztő és a pincemester egy személyben. Régebben állandó cseléd látta el ezt a feladatot, aki ezért évi rendes fizetést kapott az urától.
A Vincellér csirkéje receptben van egy kis bor, de csak annyi, hogy előtte étvágycsinálónak, utána szomjoltónak maradjon!
Vincellér csirkéje hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 1 kg-os csirke,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 dl félédes fehérbor,
- só.
Vincellér csirkéje elkészítése
- A szalonnát felkockázzuk, és a finomra vágott hagymával megpirítjuk.
- A csirkét feldaraboljuk, és a pirított hagymán átforgatjuk.
- Hozzáadjuk a bort, megsózzuk, és kis lángon puhára pároljuk.
- Közben a húsdarabokat többször megforgatjuk, hogy magukba szívják a mártás ízét.
- Végül fedő nélkül rövid lére pároljuk, és rizibizivel tálaljuk.