Vincellér csirkéje

Naná hogy szüreti étel a Vincellér csirkéje, de tudják-e hogy ki az a vincellér? Ő a szőlőtermesztő és a pincemester egy személyben. Régebben állandó cseléd látta el ezt a feladatot, aki ezért évi rendes fizetést kapott az urától.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A Vincellér csirkéje receptben van egy kis bor, de csak annyi, hogy előtte étvágycsinálónak, utána szomjoltónak maradjon!

Vincellér csirkéje hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg-os csirke,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 dl félédes fehérbor,
  • só.

Vincellér csirkéje elkészítése

  1. A szalonnát felkockázzuk, és a finomra vágott hagymával megpirítjuk.
  2. A csirkét feldaraboljuk, és a pirított hagymán átforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a bort, megsózzuk, és kis lángon puhára pároljuk.
  4. Közben a húsdarabokat többször megforgatjuk, hogy magukba szívják a mártás ízét.
  5. Végül fedő nélkül rövid lére pároljuk, és rizibizivel tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

2 × 5 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház