Zöldségfasírozott

Zöldségfasírozott Recept:

Ezt a fasírozottat most rúdban fogjuk megsütni, de aki jobban szereti, gombócokat is formálhat belőle, de mivel nedvdús zöldségfasírozottról van szó, én a tepsiben sütés ajánlom.

A kifejtett zöldborsót és a felkockázott leveszöldséget kevés sós vízbenfélpuhára pároljuk. A kockákra vágott hagymát két evőkanál margarinba megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, és fedő alatt megpároljuk. A zsemléket tejben áztatjuk. A leszűrt, kihűlt zöldségeket összekeverjük a hagymás gombával, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy megkösse. Közben sóval, borssal, majorannával és vágott petrezselyemmel ízesítjük. A masszát margarinnal kikent tepsibe rúd alakúra formázzuk, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, apró margarin darabokat morzsolunk rá, és előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hozzávalók

  • 20-20 dkg gomba, karalábé és zöldborsó,
  • 40 dkg leveszöldség,
  • 3 tojás,
  • 3 zsemle,
  • 3 dl tej,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • petrezselyem,
  • zsemlemorzsa,
  • margarin,
  • majoránna,
  • szerecsendió,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Felszeletelve burgonyapürével tálaljuk.

Trükk

Mi is az a tűpróba? A konyhatechnológia részben elolvashatja.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 4 =

Scroll to top