Zöldségfasírt

Ezt a fasírozottat most rúdban fogjuk megsütni, de aki jobban szereti, gombócokat is formálhat belőle, de mivel nedvdús zöldségfasírtról van szó, én a tepsiben sütés ajánlom.

Zöldségfasírt recept

Hozzávalók

  • 20-20 dkg gomba, karalábé és zöldborsó,
  • 40 dkg leveszöldség,
  • 3 tojás,
  • 3 zsemle,
  • 3 dl tej,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • petrezselyem,
  • zsemlemorzsa,
  • margarin,
  • majoránna,
  • szerecsendió,
  • őrölt bors,
  • só.

Zöldségfasírt elkészítése

  • A kifejtett zöldborsót és a felkockázott leveszöldséget kevés sós vízbenfélpuhára pároljuk.
  • A kockákra vágott hagymát két evőkanál margarinba megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, és fedő alatt megpároljuk.
  • A zsemléket tejben áztatjuk.
  • A leszűrt, kihűlt zöldségeket összekeverjük a hagymás gombával, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy megkösse.
  • Közben sóval, borssal, majorannával és vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  • A masszát margarinnal kikent tepsibe rúd alakúra formázzuk, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, apró margarin darabokat morzsolunk rá, és előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük.
  • Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás

Felszeletelve burgonyapürével tálaljuk.

Trükk

Mi is az a tűpróba? A konyhatechnológia részben elolvashatja.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

5 × 2 =