Ezt a fasírozottat most rúdban fogjuk megsütni, de aki jobban szereti, gombócokat is formálhat belőle, de mivel nedvdús zöldségfasírtról van szó, én a tepsiben sütés ajánlom.
Zöldségfasírt recept
Hozzávalók
- 20-20 dkg gomba, karalábé és zöldborsó,
- 40 dkg leveszöldség,
- 3 tojás,
- 3 zsemle,
- 3 dl tej,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- petrezselyem,
- zsemlemorzsa,
- margarin,
- majoránna,
- szerecsendió,
- őrölt bors,
- só.
Zöldségfasírt elkészítése
- A kifejtett zöldborsót és a felkockázott leveszöldséget kevés sós vízbenfélpuhára pároljuk.
- A kockákra vágott hagymát két evőkanál margarinba megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, és fedő alatt megpároljuk.
- A zsemléket tejben áztatjuk.
- A leszűrt, kihűlt zöldségeket összekeverjük a hagymás gombával, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy megkösse.
- Közben sóval, borssal, majorannával és vágott petrezselyemmel ízesítjük.
- A masszát margarinnal kikent tepsibe rúd alakúra formázzuk, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, apró margarin darabokat morzsolunk rá, és előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Felszeletelve burgonyapürével tálaljuk.
Trükk
Mi is az a tűpróba? A konyhatechnológia részben elolvashatja.