Recept:
Az ünnepi időszakok között vettük észre, hogy még nincs is vegetáriánus kategória az ételeink számára. Pontosabban nem volt eddig, mert a vegetáriánus tál miatt most létre hoztuk!
A csicseriborsót beáztatjuk, és ételízesítővel fűszerezett vízben, a rizst pedig sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A sárgarépát és az uborkát szeletekre, a paradicsomot cikkekre, a padlizsánt és a tököt kockákra, a zöldbabot darabokra vágjuk. A hozzávalókat margarinba külön-külön megpároljuk, a tökkockákat kurkumával, a többi zöldséget ételízesítővel, vagy sóval fűszerezzük.
Hozzávalók
- 10-10 dkg sárgarépa,
- uborka,
- zöldbab,
- paradicsom,
- padlizsán,
- tök
- csicseriborsó és rizs,
- 12 dkg margarin,
- fél csokor petrezselyem,
- 1-2 evőkanál ételízesítő,
- kurkuma,
- só.
Tálalás
Tálra rendezzük, és vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Trükk
A csicseriborsót már előző nap este áztassuk be!