Vegetáriánus tál

Recept:

Az ünnepi időszakok között vettük észre, hogy még nincs is vegetáriánus kategória az ételeink számára. Pontosabban nem volt eddig, mert a vegetáriánus tál miatt most létre hoztuk!

A csicseriborsót beáztatjuk, és ételízesítővel fűszerezett vízben, a rizst pedig sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A sárgarépát és az uborkát szeletekre, a paradicsomot cikkekre, a padlizsánt és a tököt kockákra, a zöldbabot darabokra vágjuk. A hozzávalókat margarinba külön-külön megpároljuk, a tökkockákat kurkumával, a többi zöldséget ételízesítővel, vagy sóval fűszerezzük.

Hozzávalók

  • 10-10 dkg sárgarépa,
  • uborka,
  • zöldbab,
  • paradicsom,
  • padlizsán,
  • tök
  • csicseriborsó és rizs,
  • 12 dkg margarin,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 1-2 evőkanál ételízesítő,
  • kurkuma,
  • só.

Tálalás

Tálra rendezzük, és vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Trükk

A csicseriborsót már előző nap este áztassuk be!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − hat =

Scroll to top