Vegán zöldborsós tokány

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Vegán zöldborsós tokány

Hús nélkül készült tokány? Igen!

Tokány hús nélkül? Igen, ez a vegán zöldborsós tokány hús és szalonna nélkül készül. Hogy mégis tartalmas az étel, azt annak az alapanyagnak is köszönhetjük, amelyet a hússal készült zöldborsós tokány receptünk is tartalmaz.

Ahogy a fotókat nézegeted egyből látszik, hogy ez a hozzávaló nem más mint a gomba!

Nálunk együtt készült a vegán változat a hagyományossal, a köret is egyforma volt mindkét egytálétel esetében: párolt rizs.

Hússal készült zöldborsós tokány rizzsel

A hagyományos, hússal készült étel linkjét a fenti bekezdésben megtalálod!

Lássuk a receptet (2 személyre):

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 40 dkg zöldborsó,
  • só,
  • bors,
  • liszt,
  • pirospaprika.

Vegán zöldborsós tokány recept lépésről lépésre

  1. A megtisztított vöröshagymát vágd fel apróra és kevés olajon fonnyaszd meg.
  2. Amíg pirul a hagyma, mosd meg a gombát (Laska, champion, bármilyen) folyó víz alatt. (Ne áztasd ki a hasznos és finom anyagokat a gombából, mindig folyó víz alatt mosd meg!)
  3. Amikor már üvegesre pirult a hagyma, húzd le a tűzről és adj hozzá egy teáskanálnyi pirospaprikát, majd keverés után húzd vissza a tűzre.
  4. Ezután add hozzá egyszerre a megpucolt, felszeletelt gombát a pirított hagymához, sózd, borsozd és keverd össze.

    Vegán zöldborsós tokány: készítsd el a kedvenc gombádból!

    készítsd el a kedvenc gombádból!

  5. Fedő alatt kezd el párolni. Ha kevés a leve, adj hozzá egy deciliter vizet.
  6. Mikor a gomba már szinte kész, add hozzá a zöldborsót.

    Vegán zöldborsós tokány: Mirelit borsóval dolgoztunk

    Mirelit borsóval dolgoztunk

  7. Ezután egy fél evőkanál liszttel sűrítsd a szaftját. Addig főzd, amíg a borsó megpuhul.
  8. Készen is vagy!

Ha eltaláltad a fűszerezést abszolút nem fog hiányozni belőle a hús és a szalonna.

Vegán zöldborsós tokány: elkészült!

Kész, lehet tálalni!

Tálalási javaslat: szerintem párolt rizzsel az igazi.

Ha nem tudod mi az a vegán étrend, életmód, a wikipédia Veganizmus cikke részletesen elmondja neked.

 

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Vegán zöldborsós tokány
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Gombás receptek, Receptek képekkel, Vegetáriánus receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =