Töltött padlizsán (Vega változat)

Húsmentes recept a töltött padlizsán vega változata, azaz vegánoknak is bátran merem ajánlani. Hús helyett finom zöldségekkel készül, töltött, sütőben sült étel. Itt megtudhatod a recepttel kapcsolatos összes fontos információt: a töltött padlizsán sütési idejét, a recept részletes leírását és ráadásként képeket is kapsz az egyes lépésekről.

A vegán töltött padlizsán ez alapján a recept alapján könnyedén elkészíthető. Attól lesz egyszerű, hogy az étel elkészítéséhez az alapanyagok feldarabolásán, párolásán és sütésén kívül semmilyen bonyolult konyhai műveletre nincs szükség.

Hogy hús nélkül is készíthető hagyományosan hússal készült étel, azt a Vegán zöldborsós tokány receptünkkel már bebizonyítottuk. Jöjjön az a töltött padlizsán recept, amiből egyáltalán nem fog hiányozni a darált hús!

Húsmentes töltött padlizsán hozzávalók

  • 1 db nagy méretű padlizsán,
  • 1 kisebb saláta cukkini,
  • 1 szál újhagyma a zöldjével együtt,
  • 1 nagyobb gomba,
  • 1 fej kisebb méretű lila hagyma,
  • 1 darab paradicsom,
  • 1 nagyobb piros kaliforniai paprika,
  • só,
  • őrölt bors,
  • kakukkfű,
  • 1 evőkanál kukoricadara,
  • 1 dl növényi tejszín,
  • 1 evőkanál növényi olaj (vagy kókuszzsír),
  • 10 dkg növényi sajt.

Így készítsd el a töltött padlizsán vega változatát

  1. Tisztítsd meg a zöldségeket, majd a lila hagymát szeld fel apróra és az olajon kezd el megdinsztelni.Dinszteld meg a lila hagymát kevés olajon
  2. A padlizsán tetejét vágd le, hosszában vágd ketté, majd a közepét kapard ki úgy, hogy a húsát majd fel tudd kockázni a töltelékhez.Ketté vágott kikapart padlizsán
  3. Kezdj a zöldségekkel foglalkozni: a kiszedett padlizsánt, a cukkinit, a gombát, a paprikát, a paradicsomot és az újhagymát kockázd fel, majd dobd a megdinsztelt hagymára.Színes és finom zöldségekkel fogjuk megtölteni a padlizyánt!
  4. Sózd és borsozd, majd közepes lángon kezd összepirítani.
  5. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, hogy mire végzel az előkészületekkel, megfelelően elő legyen melegítve!
  6. Miután a zöldségek levet eresztettek, szórd a zöldségekre a kukoricadarát, keverd össze, hogy a dara felszívja a zöldséget nedvességét.Egy kanál dara a zöldségekre
  7. Add hozzá a növényi tejszínt, keverd össze, majd kakukkfűvel ízesítsd a kész ragut.Jöhet a növényi tejszín és a kakukkfű!
  8. A félbevágott, kivájt padlizsánokat tedd egy tűzálló tálba, önts alá nagyjából fél dl vizet, végül töltsd meg a zöldségekkel a padlizsánokat, majd alufóliával szorosan takard le.Megtöltve a húsmentes egytálétel!
  9. Tedd a kész tálat az előmelegített sütőbe és kb. 40 perc alatt süsd meg úgy, hogy a padlizsán megpuhuljon.
  10. Ezután vedd le az alufóliát, szórd meg az ételt a lereszelt növényi sajttal, majd tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a töltött padlizsán tetején. Ez kb.: 10 perc.Növényi sajttal fólia nélkül süsd tovább a töltött padlizsánt

A vegán töltött padlizsán sütési idő összesen 50 perc.

Mennyi a vegán töltött padlizsán sütési idő?

Készen is vagy! Hidd el, a receptet hosszabb ideig írtam, mint amennyi időt az elkészítésre fordítani kellett. A töltött padlizsán vega változata a húsmentes ételek kedvelőinek egy kiváló fogás, ami finom zöldségekkel, vegán alapanyagokkal készült.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

4 × kettő =