Tökös lecsó

A nyár hagyományos étele a lecsó. A paprika és a paradicsom a tökös lecsónak is az alapja, de megbolondítottuk egy kis tökkel. Cukkinis, patisszonos receptjeink után a tökfélék receptjei közé remekül illeszkedik ez az írás. Kolbászt nem teszünk az ételbe, csak a tetejére pirítunk szalonnatepertőt.

Lecsó
Tökös lecsó receptje

Hozzávalók

60 dkg zöldpaprika,
60 dkg tök,
40 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg zsírszalonna,
citrom,
pirospaprika, őrölt bors, só.

Tökös lecsó elkészítése

A szalonnát felkockázzuk, és zsírját kisütjük, majd a szalonnatepertőt kiszedjük.
A zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott paprikát.
Rövid ideig együtt pároljuk, majd lehéjazott, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá.
Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül főzzük, hogy a leve kissé elpárologjon, majd mikor forr, lefedjük, és puhára pároljuk.
Ízlés szerint csípős paprikát is adhatunk hozzá.
Közben a tököt meghámozzuk, magját kikaparjuk.
Ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, citrommal bedörzsöljük, majd kisebb hasábokra szeleteljük.
Enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a lecsóhoz adjuk, és átforrósítjuk. A szalonnatepertőt a tetejére tesszük, és tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =

Scroll to top