A sörtésztában sült tökszelet receptjét úgy kaptuk egyik kedves ismerősünktől. Én nem tudtam eddig hogy mi is az a sörtészta, de azt furcsállottam, hogy a felvert tojásfehérje is bekeverésre kerül egy palacsinta sűrűségű tészta masszába. Pedig így van. Azonban ebben a receptben a hangsúly a tökön van, ezért is raktunk ide egy tököt a maga megtermett valójában. A tök egy hantosi kertben lett lefényképezve, mielőtt bárki a magáéra ismerne…
Sörtésztában sült tökszelet receptje
Hozzávalók
1,2 kg spárgatök,
fél citrom,
2 tojás,
15 dkg liszt,
3 dl sör,
só,
olaj a sütéshez.
Sörtésztában sült tökszelet elkészítése
A megtisztított tököt hasábokra vágjuk, és sóval, citromlével ízesített vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, és tiszta ruhával szárazra itatjuk.
Az elválasztott tojás sárgákat elkeverjük a liszttel, majd a sört hozzáöntve sűrű palacsintatésztát keverünk.
Egy evőkanál olajat, sót keverünk bele, végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
A tökszeleteket lisztbe, majd a sörtésztába mártjuk, és forró olajban megsütjük.
Külön tartármártást vagy paradicsommártást kínálunk hozzá.