Sörtésztában sült tökszelet

A sörtésztában sült tökszelet receptjét úgy kaptuk egyik kedves ismerősünktől. Én nem tudtam eddig hogy mi is az a sörtészta, de azt furcsállottam, hogy a felvert tojásfehérje is bekeverésre kerül egy palacsinta sűrűségű tészta masszába. Pedig így van. Azonban ebben a receptben a hangsúly a tökön van, ezért is raktunk ide egy tököt a maga megtermett valójában. A tök egy hantosi kertben lett lefényképezve, mielőtt bárki a magáéra ismerne…

tök

Sörtésztában sült tökszelet receptje

Hozzávalók

1,2 kg spárgatök,
fél citrom,
2 tojás,
15 dkg liszt,
3 dl sör,
só,
olaj a sütéshez.

Sörtésztában sült tökszelet elkészítése

A megtisztított tököt hasábokra vágjuk, és sóval, citromlével ízesített vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, és tiszta ruhával szárazra itatjuk.
Az elválasztott tojás sárgákat elkeverjük a liszttel, majd a sört hozzáöntve sűrű palacsintatésztát keverünk.
Egy evőkanál olajat, sót keverünk bele, végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
A tökszeleteket lisztbe, majd a sörtésztába mártjuk, és forró olajban megsütjük.
Külön tartármártást vagy paradicsommártást kínálunk hozzá.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − öt =

Scroll to top