Sajtos tojás

A sajtos tojás recept nagypénteken ajánlott elkészíteni, mivel hús nélküli, mégis finom étel. A vegetáriánus ételek közül húsvét előtt az egyszerű ételeket részesítjük előnyben, tekintettel arra, hogy az ünnepekre úgy is a konyhába költözünk…

A sajtos tojás 10 perc alatt kész, érdemes kipróbálni, mert amilyen gyors recept, olyan finom is.

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 8 tojás,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • pirospaprika,
  • só.

Sajtos tojás elkészítése

  1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. Serpenyőbe vajat hevítünk, belekeverjük a vágott petrezselymet, és beleforgatjuk a burgonyát.
  3. A tojásokat elkeverjük, pirospaprikával, és sóval ízesítjük, majd a burgonyára öntjük, de csak addig sütjük, hogy a tojás lágy maradjon.
  4. Meghintjük reszelt sajttal, és még 1-2 percre forró sütőbe toljuk.

Tálalás

Fehér kenyérrel kínálhatjuk, de akár önmagában is finom. Arra figyeljünk, hogy a tojásokat a serpenyőben nem szabad teljesen átsütni, mert akkor a sütőben túl szárazra sül!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy − kettő =

Scroll to top