A sajtos tojás recept nagypénteken ajánlott elkészíteni, mivel hús nélküli, mégis finom étel. A vegetáriánus ételek közül húsvét előtt az egyszerű ételeket részesítjük előnyben, tekintettel arra, hogy az ünnepekre úgy is a konyhába költözünk…
A sajtos tojás 10 perc alatt kész, érdemes kipróbálni, mert amilyen gyors recept, olyan finom is.
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya,
- 8 dkg vaj,
- 1 csokor petrezselyem,
- 8 tojás,
- 10 dkg reszelt sajt,
- pirospaprika,
- só.
Sajtos tojás elkészítése
- A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
- Serpenyőbe vajat hevítünk, belekeverjük a vágott petrezselymet, és beleforgatjuk a burgonyát.
- A tojásokat elkeverjük, pirospaprikával, és sóval ízesítjük, majd a burgonyára öntjük, de csak addig sütjük, hogy a tojás lágy maradjon.
- Meghintjük reszelt sajttal, és még 1-2 percre forró sütőbe toljuk.
Tálalás
Fehér kenyérrel kínálhatjuk, de akár önmagában is finom. Arra figyeljünk, hogy a tojásokat a serpenyőben nem szabad teljesen átsütni, mert akkor a sütőben túl szárazra sül!