Sajtos tojás

A sajtos tojás recept nagypénteken ajánlott elkészíteni, mivel hús nélküli, mégis finom étel. A vegetáriánus ételek közül húsvét előtt az egyszerű ételeket részesítjük előnyben, tekintettel arra, hogy az ünnepekre úgy is a konyhába költözünk…

A sajtos tojás 10 perc alatt kész, érdemes kipróbálni, mert amilyen gyors recept, olyan finom is.

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 8 tojás,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • pirospaprika,
  • só.

Sajtos tojás elkészítése

  1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. Serpenyőbe vajat hevítünk, belekeverjük a vágott petrezselymet, és beleforgatjuk a burgonyát.
  3. A tojásokat elkeverjük, pirospaprikával, és sóval ízesítjük, majd a burgonyára öntjük, de csak addig sütjük, hogy a tojás lágy maradjon.
  4. Meghintjük reszelt sajttal, és még 1-2 percre forró sütőbe toljuk.

Tálalás

Fehér kenyérrel kínálhatjuk, de akár önmagában is finom. Arra figyeljünk, hogy a tojásokat a serpenyőben nem szabad teljesen átsütni, mert akkor a sütőben túl szárazra sül!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + tizenhat =

Scroll to top