Sajtos salátalevél receptje

Körettel és tartármártással tálalva írjuk a receptben a sajtos salátalevelet, de vannak akik szerint főzelékkel fogyasztva is isteni. Egy próbát megér!

Mi így készítjük ezt az egyszerű receptet:

Sajtos salátalevél receptje

Hozzávalók

  • 12 salátalevél,
  • 12 szelet vékony sajt,
  • 10 dkg liszt,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 2 tojás,
  • só,
  • olaj a sütéshez

Sajtos salátalevél készítve

  1. A salátaleveleket leválasztjuk a torzsájáról úgy, hogy ne szakadjanak el.
  2. Mossuk, csöpögtetjük, leszárítjuk.
  3. A levelekre sajtszeleteket fektetünk, majd egyenként feltekerjük és a végeit behajtjuk, hogy a sajt sütés közben ne tudjon kifolyni.
  4. Lisztbe, sóval felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk, tartármártást kínálunk hozzá.

Nyári vegetáriánus receptünk ékes bizonyítéka annak, hogy hús nélkül is lehet finom és egyben diétás ételt készíteni.

Jó étvágyat kívánunk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 7 =

Scroll to top