Rokfortos sült burgonya receptje

A rokfortos sült burgonya tálalása során tudunk variálni. A megsült krumplikat cikk-cakkban, vagy keresztben is átvághatjuk, szabályos mélyedéseket vághatunk bele, amit aztán megtöltünk a sajtos szósszal.

Sajtos, egyszerű ételünket így kell elkészíteni:

Rokfortos sült burgonya receptje

Hozzávalók

  • 8 közepes méretű burgonya,
  • 25 dkg rokfort sajt,
  • 3-4 evőkanál tejföl,
  • salátalevél,
  • őrölt bors, só

Rokfortos sült burgonya elkészítése

  1. A burgonyákat előmelegített sütőbe tett rácson megsütjük, majd leszedjük a héját és konyharuhával bélelt edényben melegen tartjuk.
  2. A rokfort sajtot villával összetörjük,tejfölt adva hozzá laza krémmé keverjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A sült burgonyákat kettévágjuk, a közepéből egy keveset kikaparunk.
  4. Kettesével salátalevéllel díszített tálra tesszük, a mélyedésbe rokfortos tölteléket öntünk és már kínáljuk is.

A rokfort híres francia márványsajt, Dél-Franciaországból, Roquefort-sur-Soulzon vidékéről származik. (wikipédia: Rokfort)

 

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

3 × 3 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close