Rokfortos sült burgonya receptje

A rokfortos sült burgonya tálalása során tudunk variálni. A megsült krumplikat cikk-cakkban, vagy keresztben is átvághatjuk, szabályos mélyedéseket vághatunk bele, amit aztán megtöltünk a sajtos szósszal.

Sajtos, egyszerű ételünket így kell elkészíteni:

Rokfortos sült burgonya receptje

Hozzávalók

  • 8 közepes méretű burgonya,
  • 25 dkg rokfort sajt,
  • 3-4 evőkanál tejföl,
  • salátalevél,
  • őrölt bors, só

Rokfortos sült burgonya elkészítése

  1. A burgonyákat előmelegített sütőbe tett rácson megsütjük, majd leszedjük a héját és konyharuhával bélelt edényben melegen tartjuk.
  2. A rokfort sajtot villával összetörjük,tejfölt adva hozzá laza krémmé keverjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A sült burgonyákat kettévágjuk, a közepéből egy keveset kikaparunk.
  4. Kettesével salátalevéllel díszített tálra tesszük, a mélyedésbe rokfortos tölteléket öntünk és már kínáljuk is.

A rokfort híres francia márványsajt, Dél-Franciaországból, Roquefort-sur-Soulzon vidékéről származik. (wikipédia: Rokfort)

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − egy =

Scroll to top