Rokfortos sült burgonya receptje

A rokfortos sült burgonya tálalása során tudunk variálni. A megsült krumplikat cikk-cakkban, vagy keresztben is átvághatjuk, szabályos mélyedéseket vághatunk bele, amit aztán megtöltünk a sajtos szósszal.

Sajtos, egyszerű ételünket így kell elkészíteni:

Rokfortos sült burgonya receptje

Hozzávalók

  • 8 közepes méretű burgonya,
  • 25 dkg rokfort sajt,
  • 3-4 evőkanál tejföl,
  • salátalevél,
  • őrölt bors, só

Rokfortos sült burgonya elkészítése

  1. A burgonyákat előmelegített sütőbe tett rácson megsütjük, majd leszedjük a héját és konyharuhával bélelt edényben melegen tartjuk.
  2. A rokfort sajtot villával összetörjük,tejfölt adva hozzá laza krémmé keverjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A sült burgonyákat kettévágjuk, a közepéből egy keveset kikaparunk.
  4. Kettesével salátalevéllel díszített tálra tesszük, a mélyedésbe rokfortos tölteléket öntünk és már kínáljuk is.

A rokfort híres francia márványsajt, Dél-Franciaországból, Roquefort-sur-Soulzon vidékéről származik. (wikipédia: Rokfort)

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =

Scroll to top