A rizses lecsó az az étel, amit mindenki el tud készíteni. De ha mégsem így lenne, akkor itt van az egyszerű recept, ami alapján tényleg gyerekjáték. Természetesen az a titka ennek az ételnek, hogy friss legyen a paprika és a paradicsom, amit az elkészítéséhez használunk.
Rizses lecsó receptje
Hozzávalók
40 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg rizs,
olaj,
pirospaprika, ételízesítő, só.
Rizses lecsó elkészítése
A rizst 1 evőkanál olajban kifehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel, ételízesítővel fűszerezzük, és fedő alatt, platni fölött, gyenge tűzön megpároljuk.
A felkockázott hagymát kevés olajban megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és azonnal beletesszük az összevágott zöldpaprikát, majd néhány perc párolás után a lehámozott paradicsomot.
Megsózzuk, óvatosan elkeverjük, hogy a paradicsom ne törjön össze.
Először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, és mérsékelt lángon néha megkeverve puhára pároljuk.
Óvatosan beleforgatjuk a megpuhult riszt, és előmelegített sütőben az egészet átforrósítjuk.
Önálló fogásként, vagy köretként tálaljuk.