Rizses lecsó

A rizses lecsó az az étel, amit mindenki el tud készíteni. De ha mégsem így lenne, akkor itt van az egyszerű recept, ami alapján tényleg gyerekjáték. Természetesen az a titka ennek az ételnek, hogy friss legyen a paprika és a paradicsom, amit az elkészítéséhez használunk.

Rizses lecsó receptje

Hozzávalók

40 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg rizs,
olaj,
pirospaprika, ételízesítő, só.

Rizses lecsó elkészítése

A rizst 1 evőkanál olajban kifehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel, ételízesítővel fűszerezzük, és fedő alatt, platni fölött, gyenge tűzön megpároljuk.
A felkockázott hagymát kevés olajban megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és azonnal beletesszük az összevágott zöldpaprikát, majd néhány perc párolás után a lehámozott paradicsomot.
Megsózzuk, óvatosan elkeverjük, hogy a paradicsom ne törjön össze.
Először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, és mérsékelt lángon néha megkeverve puhára pároljuk.
Óvatosan beleforgatjuk a megpuhult riszt, és előmelegített sütőben az egészet átforrósítjuk.
Önálló fogásként, vagy köretként tálaljuk.
 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 11 =

Scroll to top