Rizses lecsó

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A rizses lecsó az az étel, amit mindenki el tud készíteni. De ha mégsem így lenne, akkor itt van az egyszerű recept, ami alapján tényleg gyerekjáték. Természetesen az a titka ennek az ételnek, hogy friss legyen a paprika és a paradicsom, amit az elkészítéséhez használunk.

Rizses lecsó receptje

Hozzávalók

40 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg rizs,
olaj,
pirospaprika, ételízesítő, só.

Rizses lecsó elkészítése

A rizst 1 evőkanál olajban kifehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel, ételízesítővel fűszerezzük, és fedő alatt, platni fölött, gyenge tűzön megpároljuk.
A felkockázott hagymát kevés olajban megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és azonnal beletesszük az összevágott zöldpaprikát, majd néhány perc párolás után a lehámozott paradicsomot.
Megsózzuk, óvatosan elkeverjük, hogy a paradicsom ne törjön össze.
Először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, és mérsékelt lángon néha megkeverve puhára pároljuk.
Óvatosan beleforgatjuk a megpuhult riszt, és előmelegített sütőben az egészet átforrósítjuk.
Önálló fogásként, vagy köretként tálaljuk.
 

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Vegetáriánus receptek Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =