Parajpüré sajtos galuskával

Recept:

Ez a recept tulajdonképpen két recept. A parajpüré és a sajtos galuska receptje. Jó étvágyat hozzá!

Kezdjük a parajpüré tárgyalásával! A parajleveleket a szárról lecsipkedjük, folyó vízben alaposan megmossuk. Enyhén sós vízben, kevés szódarbikabónával néhány perc alatt puhára főzzük. A megpuhult parajt leszűrjük, átpaszírozzuk, hozzákeverjük a vajat. Szerecsendióval, borsikafűvel fűszerezzük.

A galuskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. A 170 C fokra felmelegített olajsütőbe – olajba mártott kanállal – 6 nagyobb méretű galuskát szaggatunk, és kb. 5 perc alatt aranysárgára sütjük.

Hozzávalók

Paraj:

  • 1 kg paraj,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • borsikafű,
  • szerecsendió,
  • szódabikarbóna.

Sajtosgaluska

  • 2 tojásfehérje,
  • 10 dkg trappista sajt,
  • olaj,
  • őrölt bors,

Tálalás

A püréhez feltétként tálaljuk a sajtos galuskát.

Trükk

Hús nélküli, pikáns étel.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =

Scroll to top