Parajpogácsa tükörtojással

Recept:

A parajpogácsa tükörtojással ismét egy húsvéti étel, pontosabban a böjti időszakra ajánlott hús nélküli recept.

A tejben áztatott, és kicsavart zsemléket a felengedett parajkrémmel jól összedolgozzuk. Hozzáadunk 2 tojást, majd sóval, borssal, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Pogácsákat formálunk belőle, és kevés olajban, kis lángon megsütjük.

Hozzávalók

  • 50 dkg mélyhűtött parajkrém,
  • 2 zsemle,
  • 1 dl tej,
  • 2 tojás a pogácsába és pogácsánként egy tükörtojásnak,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Tálaláskor 1-1 tükörtojást teszünk a tetejére. Burgonypürével kínáljuk.

Trükk

Hús nélkül is lehet ízletes ételt készíteni.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − nyolc =

Scroll to top