Parajpogácsa tükörtojással

Recept:

A parajpogácsa tükörtojással ismét egy húsvéti étel, pontosabban a böjti időszakra ajánlott hús nélküli recept.

A tejben áztatott, és kicsavart zsemléket a felengedett parajkrémmel jól összedolgozzuk. Hozzáadunk 2 tojást, majd sóval, borssal, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Pogácsákat formálunk belőle, és kevés olajban, kis lángon megsütjük.

Hozzávalók

  • 50 dkg mélyhűtött parajkrém,
  • 2 zsemle,
  • 1 dl tej,
  • 2 tojás a pogácsába és pogácsánként egy tükörtojásnak,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Tálaláskor 1-1 tükörtojást teszünk a tetejére. Burgonypürével kínáljuk.

Trükk

Hús nélkül is lehet ízletes ételt készíteni.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 2 =

Scroll to top