Recept:
A parajpogácsa tükörtojással ismét egy húsvéti étel, pontosabban a böjti időszakra ajánlott hús nélküli recept.
A tejben áztatott, és kicsavart zsemléket a felengedett parajkrémmel jól összedolgozzuk. Hozzáadunk 2 tojást, majd sóval, borssal, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Pogácsákat formálunk belőle, és kevés olajban, kis lángon megsütjük.
Hozzávalók
- 50 dkg mélyhűtött parajkrém,
- 2 zsemle,
- 1 dl tej,
- 2 tojás a pogácsába és pogácsánként egy tükörtojásnak,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 dl olaj,
- őrölt bors,
- só.
Tálalás
Tálaláskor 1-1 tükörtojást teszünk a tetejére. Burgonypürével kínáljuk.
Trükk
Hús nélkül is lehet ízletes ételt készíteni.