A padlizsán mint a receptek főszereplője most köszönt be oldalunkra, eddig valahogy nem került rá sor. Mivel nincs egy éves az oldalunk és minden nap egy recept jelenik meg oldalunkon, így vannak még tartalékaink. A padlizsán alakja ellenére nem tökféle, hanem a burgonyafélék családjába tartozó zöldségnövény. Felhasználása a gasztronómiában széleskörű, ezt meg fogja látni a kedvenc receptek weboldalon! Nézzük, hogy készül a padlizsán reggelire:
Padlizsán reggelire receptje
Hozzávalók
3 padlizsán,
8 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
8 tojás,
őrölt bors,
só.
Padlizsán elkészítése reggelire
A padlizsánokat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és forró vajban megpirítjuk.
Amikor megpuhult, hozzátesszük a finomra vágott hagymát, a petrezselymet, és néhány percig együtt pirítjuk.
Ráöntjük a felvert tojásokat, és rántottaszerűen megsütjük.