Különleges töltött tök

Mitől különleges ez a töltött tök? Három összetevőt mondok, ami miatt különleges lehet: gomba, rizs és sajt. Megint el kell puffogtatnom azt a közhelyet, hogy amiben ilyen finom összetevők vannak, az az étel önmagában is finom lehet. A tökös lecsó után egy újabb étel, ahol a tök is szerepel, sőt a tök a főszereplő!

Különleges töltött tök receptje

Hozzávalók
1,2 kg spárgatök,
20 dkg gomba,
5 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
10 dkg rizs,
2 tojás,
25 dkg paradicsom,
1 szál zellerlevél,
1 citrom,
12 dkg reszelt sajt,
kakukkfű, őrölt bors, só.

Különleges töltött tök elkészítése

A tököt megtisztítjuk, hosszában ketté vágjuk, és magházát eltávolítjuk.
A gombát felszeleteljük, majd forró vajban a finomra vágott hagymával megpirítjuk.
Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.
Hozzáadjuk a megfőzött rizst, a tojásokat, és jól összekeverjük.
Egy másik serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, megsózzuk, apróra vágott zellerrel, kakukkfűvel fűszerezzük.
Az előkészített tököket citrommal bedörzsöljük, belsejüket megsózzuk, meghintjük borssal, majd megtöltjük a rizses töltelékkel.
Rátesszük a pirított paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal, és 20-25 percig sütjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 14 =

Scroll to top