Gombás tofu sütve

Ez a gombás tofu sütőben készül, de az az igazság, hogy serpenyőben kicsit elősütöttem a felszeletelt tofukat. Egy remek vegán egytálétel, ami könnyen elkészíthető.

A húsmentes étrendet követő vegánok egyik alapvető konyhai alapanyaga a tofu, mellyel a húsokat helyettesítik az ételekben. Szójababból, pontosabban szójatejből készítik, kiváló fehérje forrás és szinte valamennyi élelmiszerboltból beszerezhető.

Térjünk vissza a gombás tofuhoz! A tűzálló tálba lefektetett tofu szeletekre egy gombás ragut (gombapörköltet) készítettem, ezzel sütöttem össze.

Gombás tofu sütőben sütve

Hozzávalók

  • 1 csomag tofu (180 g),
  • 20 dkg csiperke gomba,
  • 1 kisebb hagyma,
  • olaj,
  • vegán sajt,
  • őrölt pirospaprika,
  • só,
  • bors.

Tofu sütés lépésről lépésre

  1. Mosd és pucold meg a csiperke gombát és szeleteld fel.
  2. A hagymát is pucold meg, az olajon pirítsd meg üvegesre.
  3. Adj hozzá őrölt pirospaprikát, keverd el és azonnal tedd bele a gombát.

    Készítsd el a gombapörköltet
    Készül a gombapörkölt
  4. Sózd, borsozd, majd fedő alatt kb. 30 perc alatt párold készre.
  5. Közben vágj a tofuból vékony (2-3 mm) szeleteket és kevés olajon egy serpenyőben süsd elő egy-két perc alatt.
  6. Válassz normál tofut, vagy füstöltet, ízesítettet. Én ízesítés nélküli natúr tofuval dolgoztam.
  7. Tedd egy tűzálló tálba az elősütött tofukat, merd rá a gombás ragut, és szórj rá felkockázott (vagy reszelt) vegán sajtot.

    Vegán sajtból kockákat vágtam a tetejére
    Vegán sajtból kockákat vágtam a tetejére. Te reszelheted is.
  8. Tedd 180 fokos sütőbe és addig süsd, amíg a vegán sajt szét nem olvad az étel tetején. (Kb: 10 – 15 perc)

A kész étel fotója alatt kapsz még egy tippet, mivel dobhatod fel ezt az ételt!
Gombás tofu sütőben sütve
Plussz egy tipp: a gombás raguba tehetsz paradicsomot (szerintem a koktélparadicsom megy hozzá a legjobban) és tv paprikát. Ehhez az adaghoz egyikből sem kell sok, de érdemes kipróbálni!)

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

11 − 4 =