Ez a gombás tofu sütőben készül, de az az igazság, hogy serpenyőben kicsit elősütöttem a felszeletelt tofukat. Egy remek vegán egytálétel, ami könnyen elkészíthető.
A húsmentes étrendet követő vegánok egyik alapvető konyhai alapanyaga a tofu, mellyel a húsokat helyettesítik az ételekben. Szójababból, pontosabban szójatejből készítik, kiváló fehérje forrás és szinte valamennyi élelmiszerboltból beszerezhető.
Térjünk vissza a gombás tofuhoz! A tűzálló tálba lefektetett tofu szeletekre egy gombás ragut (gombapörköltet) készítettem, ezzel sütöttem össze.
Gombás tofu sütőben sütve
Hozzávalók
- 1 csomag tofu (180 g),
- 20 dkg csiperke gomba,
- 1 kisebb hagyma,
- olaj,
- vegán sajt,
- őrölt pirospaprika,
- só,
- bors.
Tofu sütés lépésről lépésre
- Mosd és pucold meg a csiperke gombát és szeleteld fel.
- A hagymát is pucold meg, az olajon pirítsd meg üvegesre.
- Adj hozzá őrölt pirospaprikát, keverd el és azonnal tedd bele a gombát.
- Sózd, borsozd, majd fedő alatt kb. 30 perc alatt párold készre.
- Közben vágj a tofuból vékony (2-3 mm) szeleteket és kevés olajon egy serpenyőben süsd elő egy-két perc alatt.
- Válassz normál tofut, vagy füstöltet, ízesítettet. Én ízesítés nélküli natúr tofuval dolgoztam.
- Tedd egy tűzálló tálba az elősütött tofukat, merd rá a gombás ragut, és szórj rá felkockázott (vagy reszelt) vegán sajtot.
- Tedd 180 fokos sütőbe és addig süsd, amíg a vegán sajt szét nem olvad az étel tetején. (Kb: 10 – 15 perc)
A kész étel fotója alatt kapsz még egy tippet, mivel dobhatod fel ezt az ételt!
Plussz egy tipp: a gombás raguba tehetsz paradicsomot (szerintem a koktélparadicsom megy hozzá a legjobban) és tv paprikát. Ehhez az adaghoz egyikből sem kell sok, de érdemes kipróbálni!)