Gombás lecsó

Korábbi lecsós receptünkbe tököt tettünk, emlékeznek rá? Most a gombás lecsó van porondon. Bevallom, nekem a lecsó gyerek koromban kizárólag a tojással készült változatot jelentette, csak nemrég kezdtem el felfedezni, hogy tojás nélkül is van lecsó. A gomba ebben a receptben ugyan olyan finom, mint bármi másban. Hogy milyen gombát tesz a lecsóba, azt Önre bízom, én a szegfűgombát – más néven tyúkgombát – ajánlom.

Gombás lecsó receptje

Hozzávalók

50 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg gomba,
olaj,
pirospaprika,
őrölt bors,
só.

Gombás lecsó elkészítése

A gombát vékony szeletekre vágjuk.
Kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát.
Rövid ideig pároljuk, majd gombaszeleteket, és hámozott paradicsomot adunk hozzá.
Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, és mérsékelt lángon, néha megkeverve puhára pároljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

9 + hét =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close