Korábbi lecsós receptünkbe tököt tettünk, emlékeznek rá? Most a gombás lecsó van porondon. Bevallom, nekem a lecsó gyerek koromban kizárólag a tojással készült változatot jelentette, csak nemrég kezdtem el felfedezni, hogy tojás nélkül is van lecsó. A gomba ebben a receptben ugyan olyan finom, mint bármi másban. Hogy milyen gombát tesz a lecsóba, azt Önre bízom, én a szegfűgombát – más néven tyúkgombát – ajánlom.
Gombás lecsó receptje
Hozzávalók
50 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg gomba,
olaj,
pirospaprika,
őrölt bors,
só.
Gombás lecsó elkészítése
A gombát vékony szeletekre vágjuk.
Kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát.
Rövid ideig pároljuk, majd gombaszeleteket, és hámozott paradicsomot adunk hozzá.
Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, és mérsékelt lángon, néha megkeverve puhára pároljuk.