A tejfölös gombapaprikás nokedlivel alapja a csiperke gomba, természetesen másfajta gomba is használható a recepthez. Laktató és finom gombás recept, ami többféle körettel is tálalható a húsmentes napokon.
Húsvét környékén, ideális főételnek, akár ebédre, akár vacsorára. A recept alatt találsz pár tippet az étel és körete gyorsabb és praktikusabb elkészítéséhez. Találsz egy linket ahhoz is, hogy finom nokedlit tudj készíteni az ételhez.
Mi tejföllel így készítjük a gombapaprikást:
Tejfölös gombapaprikás recept hozzávalók
- 0,5 kg gomba (csiperke, laska, vargánya),
- 2 evőkanál olaj, vagy 3 dkg zsír,
- 1 dl tejföl,
- 1 fej vöröshagyma,
- só,
- bors,
- pirospaprika,
- kevés liszt.
A tejfölös gombapaprikás elkészítése
- A gombát jól megmossuk, feldaraboljuk
- A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon egy csipet sóval gyengén megpirítjuk.
- Pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, egy kevés vizet öntünk alá nehogy a paprika megégjen.
Tippek a gombapaprikáshoz
Ha csak szárított gomba van odahaza, abból is kitűnő étel készíthető: megáztatjuk, átmossuk, majd sós vízben megfőzzük a szárított gombát felhasználás előtt. Majdnem olyan lesz, mint a friss! A konzerves gombát is nyugodtan felhasználhatod, ugyan úgy, mint a frisset.
A mai modern hűtőgépekkel könnyedén megoldható a gomba fagyasztása, az étel természetesen mirelitből is elkészíthető. Ha gombapaprikáshoz vásárolt gomba csak két-három nap múlva kerül felhasználásra, akkor mosás nélkül tegyük egy papírzacskóba, és egy nejlonzacskóba. Így tárolva a hűtőszekrény alsó polcán pár napig friss marad.
A tejfölös gombapaprikás ebédhez köreteként galuskát vagy rizst kínálunk. Természetesen a körethez is van tippünk: ha igazán finom nokedlit szeretnél készíteni hozzá, akkor nézd meg ezt a receptet! Amennyiben kevés a főzésre szánt idő, úgy a rizs mikrohullámú sütőben is elkészíthető!
Ahogyan a húsból készült magyaros paprikás ételek esetén, a tejfölös gombapaprikáshoz is használhatsz zöldpaprikát és paradicsomot. A zöldpaprikát felszeletelve a hagymával együtt tedd fel, a paradicsomot szintén szeletelve a gombával együtt forgasd bele az ételbe!
A gombás ételek hús nélkül is nagyon finomak, ez a recept az egyik legjobb példa erre!
Kipróbáltad már a receptet?
Összefoglaló
Tejfölös gombapaprikás nokedlivel recept
A tejfölös gombapaprikás receptet csiperkéből készítettük el, természetesen másfajta gomba is használható az ételhez. Laktató és finom gomba recept, ami többféle körettel is tálalható a húsmentes napokon.
Típus: Főétel, egytálétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT10M
Főzési idő: PT50M
Összes idő: PT1H
Hozzávalók:
- gomba
- tejföl
- liszt
- olaj
- hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- liszt
Recept útmutatások: A gombát hagymás zsiradékon megpirítod, habarással besűríted, majd elkészíted hozzá a galuskát. Gyors, egyszerű recept: tejfölös gombapaprikás nokedlivel.
4.37