Diós rántott karalábé

Recept:

Rántott szelet kicsit tavaszi étellé bolondítva. A diós rántott karalábé egy olyan rántott szelet, amiben nem hús van, hanem karalábé, és a bundába még kevertünk egy kis diót is.

A karalábét kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Az előfőzött karalábé szeleteket kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, és hagyjuk hűlni. A langyos karalábé karikákat lisztbe, csipet sóval felvert tojásba, végül dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 2 karalábé,
  • 2 tojás,
  • 10-10dkg liszt és zsemlemorzsa,
  • 6 dkg durvára vágott dió,
  • olaj,
  • só.

Tálalás

Mexikói zöldségkeverékkel kínáljuk.

Trükk

Panírozás – a konyhatechnológia menüpont alatt olvashatta.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − hét =

Scroll to top