Recept:
Rántott szelet kicsit tavaszi étellé bolondítva. A diós rántott karalábé egy olyan rántott szelet, amiben nem hús van, hanem karalábé, és a bundába még kevertünk egy kis diót is.
A karalábét kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Az előfőzött karalábé szeleteket kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, és hagyjuk hűlni. A langyos karalábé karikákat lisztbe, csipet sóval felvert tojásba, végül dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
Hozzávalók
- 2 karalábé,
- 2 tojás,
- 10-10dkg liszt és zsemlemorzsa,
- 6 dkg durvára vágott dió,
- olaj,
- só.
Tálalás
Mexikói zöldségkeverékkel kínáljuk.
Trükk
Panírozás – a konyhatechnológia menüpont alatt olvashatta.