Diós rántott karalábé

Recept:

Rántott szelet kicsit tavaszi étellé bolondítva. A diós rántott karalábé egy olyan rántott szelet, amiben nem hús van, hanem karalábé, és a bundába még kevertünk egy kis diót is.

A karalábét kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Az előfőzött karalábé szeleteket kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, és hagyjuk hűlni. A langyos karalábé karikákat lisztbe, csipet sóval felvert tojásba, végül dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 2 karalábé,
  • 2 tojás,
  • 10-10dkg liszt és zsemlemorzsa,
  • 6 dkg durvára vágott dió,
  • olaj,
  • só.

Tálalás

Mexikói zöldségkeverékkel kínáljuk.

Trükk

Panírozás – a konyhatechnológia menüpont alatt olvashatta.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 12 =

Scroll to top